“Nu poti iubi niciodata doi oameni in acelasi timp. Iubesti pe rand, cand pe unul, cand pe altul.” (Mircea Eliade – Noaptea de Sanziene)

 

HellO, WOrld!

 

Am plecat spre padurea Baneasa reluand in gand, obsesiv, citatul asta din Eliade. Cumva, aveam impresia ca el s-a lipit de camasa mea, si nu vrea sa-mi dea pace. Insa pe camasa semnata de Anca Ciuciulin se aflau cuvintele altui scriitor, pe care insa nu am mai stat sa le deslusesc. Pentru ca eram urmarit de ideea ce ma obsedeaza inca de la prima lectura a “Noptii de Sanziene”, ca undeva acolo se intampla niste lucruri misterioase.  Altfel cum ar fi reusit sa dispara Stefan Viziru, cu tot cu masina, pe un drum din padurea Baneasa?

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Ovidiu Muresanu Mini

Mi-a fost greu sa recunosc ceva din atmosfera magica a locului descris in carte. Nu de alta, dar acum in Padurea Baneasa avem un mall, un cartier de blocuri si multe, multe vile si cladiri de birouri. Bye bye, magic! E drept, nu m-am incumetat sa parasesc drumul. Si nici nu am mers acolo in Noaptea de Sanziene, sau nah, macar in ziua de Sanziene. Dar Dragobetele ce are?, mi-am zis. Doar e tot o sarbatoare de dragoste si dor, cu ursite si ursiti. Am incercat sa gasesc cel mai bun drum si locul care imi parea cel mai potrivit pentru o poveste cu iz fantastic.

Degeaba, vraja s-a rupt. Nu mi s-a aratat nicio Sanziana la orizont. Si nu e de mirare, pentru ca in padure era un trafic ca intr-o zi de marti, pe Magheru. La 10 dimineata. Iar eu nici nu aveam cum sa ma ratacesc, pentru ca foloseam navigatia de la bordul lui Mini Countryman. Dar care nu are inca instalata optiunea Find My Love.

Nu-i nimic, nu-mi pierd speranta. O sa revin si de Sanziene. Si poate pana atunci o sa invat “sa vad” mai bine. Acum nu eram pregatit. Poate miracolul a trecut pe langa mine si nici nu l-am vazut. Poate era chiar Sanziana la volanul masinii aleia rosii, care mi-a dat niste flash-uri la un moment dat. Aproape m-a orbit, iar eu nu mi-am dat seama. Trecuse dragostea.

 

LOve,

O.

 

The Project Friday is in LOVE with O. it’s realized with the special support of Molecule F, and it’s a tribute to Romanian designers

 

Photography: Serban Gheorghiu
Hair Style: Robert Both Studio 

Outfit:  Grafemeride shirt, available on Molecule-F Concept Store, Zara trousers, H&M jacket, Illesteva Leonard sunglasses.