HellO, WOrld!

Cum ti-ai imaginat ca ar fi cocktailul perfect? Ce gust ar avea? Si mai ales, cine crezi ca ar putea sa-l prepare?
Mi-am pus de multe ori intrebarea asta, si mai mult ca sigur nu am fost singurul, din moment ce in urma cu 6 ani a luat fiinta Diageo Reserve World Class Competition, concursul care desemneaza cel mai bun barman din lume. Fiecare tara participanta are cate un reprezentant, iar Romania a participat in 2014 pentru prima data. Surprinzator pentru cei mai multi dintre noi, castigatorul Diageo Reserve World Class 2014 in Romania a fost o fata: Aida Ashor. Cool, nu? Mai ales ca a fost printre putinele participante in finala mondiala ce a avut loc in Anglia, alaturi de nenumarati barmani din toata lumea, pe care a reusit sa-i impresioneze cu tehnica si cu pasiunea pe care o pune in prepararea celor mai spectaculoase cocktailuri.
Mi-am dorit tare mult sa o cunosc pe fata ce a surclasat o multime de barmani din tara noastra, iar pentru asta am invitat-o intr-o seara la mine acasa. Si a acceptat! #ILuckyMe
Evident ca m-a fermecat din prima clipa, pentru ca Aida este o persoana foarte calda si prietenoasa, o fata super cool, care stie sa faca cele mai tari cocktailuri! Si uite asa am avut norocul si onoarea de a bea chiar cocktailurile cu care Aida a participat la finala Diageo Reserve World Class! Nu pot sa va spun cat de fascinat ma uitam la ea cum asambleaza toate componentele cocktailului, astfel incat rezultatul final sa fie unul neasemuit, pe care nu reusesti sa-l uiti prea curand. Iar el s-a numit Golden Thoughts, o combinatie de ingrediente pe care Aida le-a preparat si combinat cu foarte mare atentie sub privirile mele.

Am intrebat-o cum a ajuns sa aleaga o astfel de cariera, destul de nefireasca pentru o fata. Aida mi-a raspuns ca totul a pornit de la o intamplare, insa ca intotdeauna si-a dorit sa faca ceva creativ. Si dupa ce a trecut prin mai multe incercari de a-si gasi un drum, a participat la un curs de formare profesionala ca barman, in Iasi. Iar apoi, pentru ca a pus foarte multa pasiune in ceea ce facea, a ajuns sa fie selectata in finala Diageo World Class din Romania. Asta desi era barman de doar un an! Cum a reusit? Cu pasiune si cu multa dorinta de a afla totul despre bauturi, istoria locurilor care o inspira si mai ales cu ajutorul unui al saselea simt, cred eu. Sau poate doar pentru ca este un om atat de bun si pozitiv, incat iti dai seama ca nu are cum sa nu-i reuseasca tot ce-si propune. Astfel nu ar fi avut cum sa ajunga, intr-un timp atat de scurt de cand practica aceasta meserie, in topul 20 al barmanilor din intreaga lume.

Si pentru ca sunt un norocos, Aida m-a invitat la Flair Angel, barul din Bucuresti unde puteti sa o intalniti din cand in cand, pentru ca acum are un contract cu un bar din Brasov. Aici mi-a pregatit Pepperish Journey, unul din cocktailurile ei preferate.
Daca sunteti curiosi si vreti si voi sa il preparati, gasiti reteta pe site-ul Diageo World Class Competition. E delicios!

Diageo Reserve World Class Competition se afla deja in cautarea celui mai bun barman din lume, pentru editia 2015. Competitia a fost lansata deja in Romania, si sunt tare curios cine va fi succesorul, sau succesoarea, Aidei la titlul de cel mai bun barman din tara. Mai ales ca Aida a ridicat stacheta foarte sus, iar asta ma face sa am incredere ca in viitorul apropiat, in barurile din Romania vom gasi din ce in ce mai spectaculoase cocktailuri, preparate cu multa imaginatie, dar si cu pasiune. O pasiune care se citesa si in ochii Aidei, atunci cand imi povestea despre cocktailuri, noi ingrediente descoperite si clienti fericiti. Pentru ca in spatele fiecarui cocktail reusit se afla o poveste frumoasa.

Iar toate povèstile celor mai reusite cocktailuri participante la Diageo Reserve World Class Competition le gasiti pe site-ul definitivedrinkingguide.com.

LOve,
O.