Soarele asta care ne rasfata de cateva zile mi-a provocat un dor de duca urias! Incercand sa-mi planific repede o vacanta, rasfoiesc albumele cu fotografii din nenumaratele mele calatorii, incercand sa-mi dau seama care ar putea fi urmatoarea mea destinatie. Sa fie o insula inconjurata de ape turcoaz, un oras cosmopolit si agitat, sau un loc incarcat de istorie? Pana ma hotarasc, va las si pe voi sa aruncati un ochi pe colectia mea de fotografii, si, de ce nu, sa-mi recomandati o destinatie care v-a cucerit.

Superbele gradini ale palatului Alhambra din Granada (Spania)
Celebra Curte cu Lei a aceluiasi palat
Simpaticele maimute de pe stanca Gibraltarului (UK)
Spiaggia Rosa, de pe insula Budelli din Sardinia. Cum am ajuns in acel loc minunat, aflati AICI
Piata San Pietro din Roma, vazuta de pe basilica cu acelasi nume, intr-o splendida zi de 1 ianuarie.
Cupola bisericii San Pietro si altarul central
Un egiptean calare pe o camila m-a salutat in fata piramidei lui Keops
Sa’Calobra, plaja unde apele Mediteranei au o culoare de un albastru ireal (Palma de Mallorca)
Straduta din Montmartre, cu Sacre Coeur pe fundal, e un loc unde mi-am lasat o parte din suflet
Tavanul Operei Garnier, din Paris, pictat in stilul sau inconfundabil de Chagall. Aici am asistat la un spectacol de balet (Onegin) oferit de Balsoi Teatr, pe muzica lui Ceaikovski. A fost sublim!
Palatul Reginei Maria, din Balcic, un loc de poveste. Ce alte locuri de vis mai puteti gasi pe litoralul bulgaresc, aflati AICI.
Desertul Pinnacles din Australia. Cum de am ajuns pana acolo, am scris AICI.
Un apus de soare la Oceanul Indian este o experienta ce iti taie respiratia. Atat de multa frumusete nu poate fi descrisa in cuvinte, insa am povestit AICI mai multe despre acel moment magic.
Venetia in Noiembrie nu e cea mai prietenoasa destinatie, insa e atat de multa frumusete in acel loc! Aici am fotografiat Palatul Dogilor si cheiul unde gondolierii isi asteapta clientii. Se vede si coloana cu Leul inaripat al Sfantului Marcu – simbolul Venetiei si cea cu Sf Teodor.
Si un prim-plan cu faimoasele gondole
Vedere spre catedrala St.Paul si spre City, de pe terasa muzeului meu preferat din Londra (TATE Modern). Ce alte locuri mi-au mai placut in capitala Marii Britanii, am povestit AICI.
Satul Maalula din Siria, un loc cu o frumusete atat de speciala, este singurul din lume unde inca se mai vorbeste aramaica, limba lui Isus Hristos. Aici sunt o multime de moschei si de manastiri crestine (intr-una din ele am asistat la o slujba tinuta chiar in limba aramaica). Din pacate insa, acest loc unic este acum imposibil de vizitat, din cauza luptelor din Siria.
O imagine celebra din Santorini, insula unde m-am simtit ca intr-o poveste.

Desigur, am alte sute, mii de fotografii din vacantele mele, iar unele locuri nu le-am cuprins in acest album. Sper totusi ca v-a facut placere sa-l rasfoiti si voi, iar daca aveti o destinatie sa imi recomandati, va multumesc! Si, la randul meu, tare m-as bucura daca fotografiile mele v-au inspirat pentru alegerea urmatoarei vacante.

Calatorii minunate va doresc!