HellO, WOrld!

 

Fashion Fanatic e un proiect initiat de compania Fan Courier care uite ca nu doar ca expediaza mii si mii de comenzi de imbracaminte de pe shop-uri online (printre care si al meu) catre clienti, dar a ales sa sprijine designerii autohtoni printr-un proiect care se dezvolta foarte frumos, de la un an la altul. Este vorba despre competitia Fashion Fanatic, unde tinerii designeri isi inscriu colectiile urmand ca unul sau mai multi dintre ei (asa cum s-a intamplat anul acesta), sa primeasca niste premii din partea organizatorilor. Editia din acest an este cu atat mai speciala pentru mine, pentru ca am fost onorat sa fac parte din juriul care, dupa ce a studiat cu atentie numarul impresionant de colectii inscrise in competitie, a ales castigatorii.

fashionFANatic-jurizare2019-IMG_3296

fashionFANatic-jurizare2019-IMG_3365

fashionFANatic-jurizare2019-IMG_3504

Iata cine a mai fost in juriul editiei de anul acesta: Laura Calin, fondatoarea V Fair, Ellida Toma, stilist la Antena 1 si doctorand UNARTE, Rovena Andrei, Fashion Stylist, Landiana Cerciu, vice-presedinte a festivalului Feeric Fashion Week de la Sibiu, fotograful Cosmin Gogu, castigatorul de anul trecut, Alexandru Ghencea, iar din partea organizatorilor, Roxana Magopet, marketing si PR Manager Fun Courier. Ne-am intalnit cu totii la Alt Shift, intr-o dupa-amiaza perfecta de august si ne-am sustinut favoritii, din cele aproape 50 de colectii inscrise. Designerii au abordat teme variate, astfel incat am avut in fata o multime de propuneri din care sa alegem favoritii, pentru ca in final, am decis ca anul acesta vom avea 5 castigatori. Eu am fost foarte atent la detalii (deh, Fecioara din mine nu se dezminte), la fotografiile ce sustineau colectiile, dar mai ales la modul in care erau lucrate piesele si la unitatea colectiilor propuse. De aceea ma bucur ca lista mea de favoriti a coincis in cele din urma cu lista de castigatori, pe care o sa vii anunt chiar acum:

Vladimir Sirbu – SS20

Vladimir Sirbu

Mirela Cioara – Culture of Excess

Mirela Cioara

Denisa Elena Grindei – Grafrica

Denisa Elena Grindei

Tudor Halatiu – Lux Lumen

Tudor Halatiu

Serban Ioana – Enigma

Serban Ioana

Primul din lista, respectiv Vladimir Sirbu, a castigat si o sedinta foto profesionista cu Cosmin Gogu, care va aparea in calendarul Fan Courier 2020. Iar toti castigatorii vor fi prezenti cu colectia intr-o prezentare de moda ce va avea loc la finalul acestui an.

Eu sunt tare fericit ca fac parte din acest proiect si vreau sa-i felicit pe toti participantii, dar mai ales pe castigatorii editiei. Si sper ca aceste premii sa ii ajute sa isi construiasca sau sa isi dezvolte business-ul atat de frumos, pe care l-au inceput. Pentru ca da, moda inseamna creativitate si inovatie, dar mai ales, pentru a se sustine, moda trebuie sa fie un business.

fashionFANatic-jurizare2019-IMG_3864

 

LOve,

O.