HellO, WOrld!

 

De fapt, ar fi trebuit sa va salut cu Ciao! Pentru ca sunt in Pisa, si sunt cam pe fuga, pentru ca am de prins un tren care sa ma duca in Cinque Terre. Dar am vrut sa postez azi fotografiile astea facute de Serban acum cateva zile, pentru ca stiti si voi ca noi, ca romani, nu avem o imagine prea buna in tara lui Da Vinci si Versace. Ba din contra. Si cred ca problema nu e neaparat legata de ceea ce unii conationali ai nostri fac gresit in Italia sau oriunde in Occident. Ci de noi. De fiecare dintre noi. Pentru ca ne-am pierdut cumva increderea in noi, ca natie, si defilam, cel mult, cu un patriotism de fatada, afisand niste lozinci goale, lipsite de miez, in care nu ne regasim. Valorile adevarate sunt aruncate la cos. In schimb, ne-am inconjurat si promovam in nestire niste goliciuni, pe care le vedem peste tot, de la televizor pana in Parlament sau la primarie.

Uite, ni se spune acum ca Brancusi e al nostru. Ca trebuie sa donam pentru ca sculptura lui, Cumintenia Pamantului, sa ramana in tara. Statul roman nu are milioanele de euro necesare pentru asta. Acelasi stat care plateste pentru un kilometru de autostrada mai mult decat oriunde in lume. Care cumpara panselute cu sume exorbitante, care a platit zece ani pentru apa chioara folosita ca dezinfectant in spitalele unde suntem tratati noi, care schimba bordurile din Bucuresti de vreo trei ori intr-un an, in timp ce nu are bani pentru consolidarea blocurilor cu bulina, un stat care a uitat complet de noi, pentru ca noi l-am lasat sa ne ignore. Si sa ne omoare, pe unii dintre noi. Pentru ca pentru ei, cei ce ne conduc, noi suntem buni doar din patru in patru ani. La alegeri. Cand suntem chemati sa le validam hotia, minciuna si coruptia. Asa cum am tot facut-o de 26 de ani incoace. Si probabil o sa o facem si duminica. Asta in cazul in care nu votam pe cineva care nu face parte din sistemul lor. Pentru ca asta e singura noastra sansa. Si mi-as dori ca de luni sa fim cu totii un pic mai mandri ca suntem romani. Ca am reusit sa oprim acest mecanism ucigas si corupt. Sau macar o rotita a lui. Ar putea fi un inceput.

Chiar, tu te-ai vota pe tine?

 

Ovidiu Muresanu Proud To Be Romanian

Ovidiu Muresanu Proud To Be Romanian

Ovidiu Muresanu Proud To Be Romanian

Ovidiu Muresanu Proud To Be Romanian

Ovidiu Muresanu Proud To Be Romanian

 

The Project Friday is in LOVE with O. it’s realized with the special support of Molecule F, and it’s a tribute to Romanian designers

Photography: Serban Gheorghiu
Hair Style: Robert Both Studio

Outfit: Proud To Be Romanian TShirt, available on Molecule F, H&M trousers, Birkenstock shoes, Zara backpack, Illesteva Leonard sunglasses.

 

LOve,

O.