HellO, WOrld!

 

Oh, Little Petra! Trebuie neaparat sa va povestesc despre ziua asta, inceputa in desertul cel rosu, Wadi Rum, si care s-a incheiat in aceste locuri magice, din Mica Petra. Era o dupa-amiaza tarzie, iar soferul nostru din Iordania, Mahmoud, a facut un ocol ca sa ne duca si pana aici. Evident, cu totii stim de Petra, orasul infiintat de nabateeni acum 2000 de ani, dar nu aveam habar ca destul de aproape de el mai este un loc, similar, doar ca nu atat de vizitat. Asta desi este aproape la fel de spectaculos, numai ca, asa cum ii spune si numele, e mai mic. Se poate vizita gratuit, este cam la 10 km de Petra cea mare.

_42A6375

Ovidiu Muresanu Little Petra

Ovidiu Muresanu Little Petra

Ovidiu Muresanu Little Petra

Dupa cum vedeti, alesesem pentru acest loc acest costum superb de la Topman Romania care sa se potriveasca perfect cu culorile rosiatice ale stancilor din canion, aflate sub lumina violeta a apusului de soare. Insa atunci cand am coborat din masina am simtit ca nu pot sa port pantofi intr-un loc ca asta. Cum nu cautasem pe internet nicio informatie despre Mica Petra, imi imaginase ca e un loc foarte mic, un mic canion cu niste stanci, unde ma gandisem ca nu vom sta mai mult de o jumatate de ora. Dar locul, asa cum am descoperit acolo, este incredibil de frumos. Sau poate asa mi s-a parut mie in lumina aia. Cert e ca, vazand nisipul de pe jos, mi-am spus ca ma voi plimba descult prin Mica Petra. Iar plimbarea asta a durat cateva ore, pana dupa apusul soarelui. Si sincer, am simtit ca m-am incarcat de o energie foarte buna acolo. Poate si pentru ca in Mica Petra nu sunt atat de multi turisti, am avut minute bune in care am fost singur prin canion, admirand nemaipomenitele cosntructii sapate in stanca de nabateeni. Un popor despre care se stiu foarte putine, si care a disparut la fel de misterios cum a aparut. Iar aproape 2000 de ani in aceste locuri nu au mai locuit decat cativa beduini si turmele lor de capre. Care in continuare se plimba nestingheriti pe acolo, sau vand suveniruri turistilor de pe micile lor tarabe improvizate chiar pe stanci.

Ovidiu Muresanu

Ovidiu Muresanu

Ovidiu Muresanu

_42A6420

M-am simtit senzational aici, si daca ajungeti in Iordania, va recomand sa nu ratati Mica Petra. E un loc magic, aflat si el in Patrimoniul UNESCO, impreuna cu Petra cea mare. Nu stiu daca va recomand sa mergeti desculti prin canion, insa pentru mine a fost o experienta pe care nu o voi uita prea tarziu. Si chiar cred ca meritat sa fac asta. Mai eles ca uite ce fotografii senzationale mi-a facut Bogdan!

 

LOve,

O.

 

Photography:  Bogdan Blenche ,
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Topman suit & shirt from AW19 Collection, Fendi sunglasses