Trebuie sa va povestesc neaparat astazi despre unul din ritualurile mele preferate. Nu, nu este unul de frumusete, insa este despre un loc frumos, in care imi place sa revin din cand in cand, cand mi se face atat de dor de Paris, de croissants, pain au chocolat, baguettes si macarons, incat ajung sa le visez cu ochii deschisi. Din fericire, exista in Bucuresti cateva locuri unde visele astea se pot implini foarte usor. E vorba chiar de patiseriile Paul, care ma rasfata intotdeauna cu preparate facute cu atentie, la fel de savuroase ca cele pe care le-am incercat in Marais, Saint Germain sau Montmartre. Sunt un fan al sanvisurilor lor (cel cu somon mi se pare genial), al quiche-urilor si mai ales a tuturor deserturilor lor, carora le rezist cu greu, ca sa nu ma aleg cu mustrari din partea antrenorilor mei personali. Dar sincer, cine poate sa reziste la nesfarsit unor eclere de vis? Eu nu, asa ca recunosc ca ma mai abat de la dieta, insa o fac pentru o cauza buna: imi astampar dorul chinuitor de Paris.

Ovidiu Muresanu Paul Gentleman

Ovidiu Muresanu Paul Gentleman

Asa ca daca sunteti indragostiti si voi de Franta, vestea buna este ca Patiseriile Paul au tot timpul surprize pentru cei care le calca pragul. Astfel, pana pe 7 Decembrie, pentru orice sanvis in bagheta comandat primiti din partea casei un ecler delicios.

Ovidiu Muresanu Paul Gentleman

Ovidiu Muresanu Paul gentleman

Am dorit sa sarbatorim cumva aceasta oferta, asa ca m-am intalnit cu Emanuel, Edi si Robert pentru a incerca delicioasele sanvisuri à la Paul. Si eclerele, desigur. Uive si video-ul realizat la sedinta foto:

Ca niste adevarati Paul Gentlemen, ne-am imaginat ca suntem intr-o mica vacanta pe malul Senei, pregatindu-ne pentru o zi plina de experiente spectaculoase. O vizita la Musee D’Orsay, care isi aniverseaza toamna asta cei 30 de ani de existenta, o plimbare prin Marais, pentru a descoperi boutique-urile unor designeri locali si inca nu atat de cunoscuti, dar si un spectacol, insotit de cina, la Moulin Rouge. Totul parea foarte posibil, atata timp cat ne savuram micul dejun la Paul, in Micul Paris.

Ovidiu Muresanu Paul Gentleman

Ovidiu Muresanu Paul Gentleman

De ce nu incerci si tu asta? Ne vedem la Paul.

 

À bientôt,

O.

 

Photography: Adi Tudose, for Paul Romania