HellO, WOrld!

 

Nu, nu v-am indus in eroare. Nu am iesit la shopping in Galeriile Vittorio Emanuele din Milano. Sunt chiar la cateva mii de kilometri distanta, in centrul Bruxelles-ului, in Galeriile Regale Saint Hubert. Dar locul asta mi-a adus imediat aminte de efervescenta si eleganta landmark-ului atat de cunoscut din capitala italiana a modei. Terase cochete unde turisti eleganti se intalnesc pentru un pranz tarziu, magazine ale unor branduri vestite in toata lumea si un aer de relaxare cu stil, specific Italiei, pe toate le-am regasit aici, in capitala Belgiei. Daca asculti ASTA, chiar ca o sa te simti si tu ca in inima Milano-ului.

Ovidiu Muresanu Bruxelles

Ovidiu Muresanu Bruxelles

Ovidiu Muresanu Bruxelles

Ovidiu Muresanu Bruxelles

Ovidiu Muresanu Bruxelles

Ovidiu Muresanu Bruxelles

De altfel, celebrele galerii italiene s-au inspirat la constructia lor chiar din ceea ce am gasit aici, la Bruxelles, pentru ca galeriile regale Saint Hubert sunt mai ‘batrane’ cu circa 20 de ani decat surorile lor din Milano. Au aparut tot la sfarsit de secol XIX si inca de la aparitia lor au fost locul de intalnire pentru cei mai eleganti locuitori sau vizitatori ai celor doua orase. Bijuterii stralucitoare, rochii de matase, domni in costume perfecte, toate construiau in jurul meu o atmosfera de film, din care nu as fi vrut sa mai ies. Dupa o sesiune de shopping, mi-am comandat un Peroni pe care l-am savurat cu placere (mai ales ca ziua aceea in Bruxelles era una din cele mai calde din istoria orasului), si m-am lasat purtat de aceasta imagine de film, un film pe care l-as intitula, cum altfel decat “La Grande Italia”.

Se spune ca atunci cand ajungi in Italia, sa te porti ca un italian. Eu cred ca in orice colt de lume poti sa regasesti o imagine sau un loc care sa-ti aduca aminte de Italia. Si atunci, de ce sa nu te porti ca un italian?  Ia-ti un Peroni rece si o sa te simti imediat ca la Milano, Roma, Florenta, ca pe plaja de la Lido sau ca in Cinque Terre. La vita e bella!

 

LOve,

O.

Photography:  Dorin Ciobanu
Hair Style: Robert Both Studio
Outfit: COS AW18 shirt & trousers, Les Hommes sandals, Dior Club 2 sunglasses from OPTIblu, Calvin Klein watch from Cellini, Flash Tattoos tattoos