HellO, WOrld!

 

Se apropie seara in Florenta, iar lumina capata niste nuante mai calde. Trec pe langa mai multi turisti ce afiseaza niste zambete fericite, semn ca orasul toscan si-a exercitat vraja si i-a cucerit. E ora aperitivo, iar terasele incep sa se umple de grupuri elegante si vesele. Cateva prietene imbracate in rochii de matase si purtand niste sandale cu tocuri ametitoare isi arata fotografiile pe care le-au facut peste zi. Pe langa ele trec relaxati niste tineri italieni cu sacourile purtate lejer pe umeri, dar avand inca cravatele la gat. Se aude un Ciao, bella!, se schimba cateva zambete complice, iar apoi se asaza la o masa. E momentul din zi care imi place cel mai mult, si mi-am propus sa admir orasul de sus, din Piazzale Michelangelo, pentru a-i simti si mai bine vibratia. Acum, inainte de apusul soarelui, am foarte puternic senzatia ca Florenta a devenit orasul meu de suflet, iar parfumul lui o sa ma invaluie mult timp de acum inainte.

Ovidiu Muresanu Uomo SIgnature

Ovidiu Muresanu Uomo Signature

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo Signature

E acelasi parfum care acum 600 de ani plutea pe strazile pe care se plimba Dante si deasupra palatelor unde se intalneau Michelangelo si Leonardo da Vinci, cei care au transformat orasul in inima culturala a continentului. E parfumul Florentei pe care Salvatore Ferragamo l-a purtat cu el acum 100 de ani pana la Hollywood, unde a cucerit atatea staruri cu pantofii sai atat de spectaculosi si inovativi. E unic si distinctiv, ca o semnatura. Iar la ora asta se simte si mai pregnant deasupra orasului peste care soarele se pregateste sa apuna. Si am venit pana aici, tocmai pentru a-l simti mai bine. M-a urmarit intrega zi, plecand din Piata Domului, trecand apoi pe agitatul Ponte Vecchio, iar acum m-a ajuns si aici, deasupra Florentei care mi se arata in toata splendoarea. E parfumul pe care casa Ferragamo l-a lansat pentru a celebra bucuria vietii pe care orice barbat italian o traieste la maxim, mai ales aici in Florenta, unde este inconjurat de atata frumusete. UOMO Salvatore Ferragamo Signature te poarta in viitor, si iti arata cum acest oras isi pastreaza capacitatea de seductie si peste alte 100 sau 200 de ani. Pentru ca parfumul lui, la fel ca si el, e inimitabil. Am inchis ochii si mi-am imaginat cum, la apus, Florenta va arata poate putin schimbata atunci, insa ea va mirosi, mai mult ca sigur, la fel. A cafea si boabe de tonka in combinatie cu piele, asa ca parfumul UOMO Salvatore Ferragamo Signature.

Ovidiu Muresanu Uomo Signature

Ovidiu Muresanu Uomo Signature

Ovidiu Muresanu Uomo Signature

Ovidiu Muresanu Ferragamo Signature

Creat de parfumierii casei pentru a celebra inceputul marcii Salvatore Ferragamo odata cu intoarcerea designerului la Florenta, in 1927, dupa ani de succes la Hollywood, este dedicat stilului inimitabil si elegantei atemporale a barbatului italian: ambitios si cuceritor, prietenos si increzator.  Fiind un parfum veritabil italian, combina note de citrice din Calabria cu cele de cedru mediteranean si scortisoara. Pentru a marca aceasta semnatura de stil, mai adaugam aici note de patchouli, de cafea si boabe de tonka, ce desavarsesc acest parfum puternic masculin. In lumina apusului, parfumul acesta pare aproape palpabil deasupra orasului, pe care pare cumva ca il pune in miscare din ce in ce mai repede. E ora cinei, pe langa mine trece zambitor un cuplu ce se opreste pentru a admira de pe pod culorile spectaculoase ce s-au amestecat pe cerul Florentei. O doamna in varsta se opreste in fata unei gelaterii si se lasa convinsa sa ii cumpere o inghetata nepotelului sau. Cateva turiste par sa se fi ratacit si se indreapta spre mine pentru a le ajuta sa gaseasca drumul cel mai scurt spre Palazzo Vecchio. Imi vorbesc prima data in italiana, si asta ma face sa zambesc usor, pentru ca e un fel de certificare a ceea ce simt de cateva zile: Florenta e chiar orasul meu.

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Aici se incheie aventura mea in Florenta, alaturi de cele trei parfumuri dedicate barbatilor de catre casa Salvatore Ferragamo: UOMO Salvatore Ferragamo, UOMO Salvatore Ferragamo Casual Life si UOMO Salvatore Ferragamo Signature. Le-am descoperit pe toate trei pe masura ce am explorat un oras incredibil de seducator si fascinant, la fel ca esentele ce compun aceste parfumuri. Si de care nu ai cum sa nu te indragostesti.

 

LOve,

O.

 

Photography:  Alexandru Rosieanu
Hair Style: Robert Both Studio