HellO, WOrld!

 

Da, asta sunt eu. Fix acum o luna. Pe cel mai mare catwalk din tara, la cel mai mare eveniment de moda din tara. La Iasi, la Romanian Fashion Week. Si totusi, cum am ajuns sa fac asta? Iti povestesc mai jos. Pentru ca a fost WOW!

Facetune_20-06-2023-21-32-38

“Ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca”, spune o vorba. Ce e foarte funny e ca o mare parte din viata mea de acum nu are nicio legatura cu nimic din ce mi-as fi imaginat referitor la traseul meu profesional, in urma cu zece ani. Cam pe atunci am inceput sa scriu pe acest blog (OMG, cand au trecut 10 ani??), eram corporatist in ascensiune, iar o cariera intr-o multinationala de prestigiu mi se parea cel mai extraordinar lucru pe care il poti obtine in viata profesionala. Si totusi, zece ani mai tarziu, invitat fiind la o noua editie a Romanian Creative Week, in calitate de creator de continut, ajung sa defilez si pe catwalk. Intr-o prezentare de moda adevarata. Pentru brandul debutant aici, Sura Susara. Evident, viata mea de corporatist se incheiase de mult timp. Iar acum am debutat ca model. 🙂

Cunosteam brandul Sura Susara de ceva vreme, prin intermediul prietenei mele bune, Cristina Stanciulescu, ce le poarta cu drag caftanele. Mi-au placut si mie atat de mult, incat anul trecut, la Romanian Creative Week, era cat pe ce sa imi achizitionez unul absolut superb. Insa nu mai era disponibil, insa povestiea brandului creat de Ina Solomon si inspirat de strabunica ei a continuat sa ma fascineze. Iar intr-o zi, povestind cu Cristina si cu Noemi Meilman, am aflat ca urmeaza sa prezinte chiar pe podium noua colectie a Sura Susara, ce urma sa fie dezvaluita la Iasi. In acel moment i-am spus Inei ca ma ofer si eu sa prezint, iar de aici incolo toata povestea s-a desfasurat foarte repede, astfel incat m-am trezit fix acum o luna, in backstage, impreuna cu Noemi si Cristina, facand repetitiile pentru manej si proband tinutele, astfel incat totul sa arate bine in prezentare. Eram mega emotionati, va dati seama!

Facetune_28-06-2023-17-40-10

Impreuna cu Cristina si cu multe emotii!

Facetune_28-06-2023-17-38-57

Alex Abagiu facand magie. As always.

Facetune_28-06-2023-17-36-43

Selfie traditional cu Ioana Ciolacu la Iasi, in backstage.

Facetune_28-06-2023-17-43-25

Modele in backstage. Fiind profesioniste, nu aveau nici pe departe aceleasi emotii ca noi.

IMG_9842

Facetune_28-06-2023-17-38-27

Noroc cu cafeaua de la Noir, ca altfel nu supravietuiam tensiunii din ziua prezentarii.

Facetune_28-06-2023-17-38-06

Cornerul Lancome din backstage la Romanian Creative Week.

Facetune_28-06-2023-17-37-40

Aici admiram in backstage tinuta purtata de Marius Lupsac, cel care a deschis prezentarea colectiei “Dirty money” semnata de Tudor Halatiu.

IMG_0259_Facetune_28-06-2023-17-44-42

Ultimele detalii de machiaj, cu Ruxandra Zechiu, din echipa Lancome coordonata de Alex Abagiu.

Facetune_28-06-2023-17-44-24

Proba tinutei.

Facetune_28-06-2023-17-40-42

Noemi la machiaj.

Facetune_28-06-2023-17-42-01

Cu Alexandra Besnea, in backstage.

IMG_0621_Facetune_28-06-2023-17-44-35

IMG_3898

Facetune_28-06-2023-17-35-23

Pe fundal il vedeti pe Alex Mistretu, fara de care cred ca totul ar fi fost un haos. Mai ales cand te confrunti cu o vreme teribil de capricioasa. Dar chiar si in aceste conditii, a iesit perfect!

OK, trebuie sa va dati seama ca backstage-ul prezentarilor de moda e int0tdeauna plin de energie, pentru ca acolo se intampla ultimele ajustari, se fac probele cu modelele, se realizeaza machiajele si coafurile, astfel incat totul sa arate perfect in cele cateva minute in care o colectie este prezentata pe podium. Daca pana in acest an experienta mea era foarte relaxata in backstage, unde imi salutam prietenii designeri (incercand sa nu-i incurc) si ii incurajam inaintea prezentarilor, de data aceasta eram chiar eu parte din toata aceasta nebunie. Si trebuie sa recunosc ca e o experienta senzationala. De la interactiunea cu echipa Lancome, coordonata de Alex Abagiu, care se ocupa de machiajele tuturor celor care apar pe podium, la fotografiile care se fac pe loc, dar care nu pot fi postate decat dupa prezentare, la repetitia pentru manej, probele de tinute, totul e absolut ametitor. Am admirat calmul Inei, desi a fost o zi complet nebuna si cu multe schimbari de program, insa pana la urma, povestea colectiei Sura Susara urma sa fie spusa. Iar eu aveam un rol principal, cel al Solomonarului!

IMG_4654

Moodboard pentru personajul meu.

IMG_4655

Va spuneam mai sus ca Sura Susara este brandul inspirat chiar de strabunica materna a Inei Solomon, pe care o chema chiar asa: Sura. Provenind din neam amestecat de tatari, ucraineni si polonezi, era, asa cum si-o aminteste Ina, “O babeta super cocheta, mega nesuferita, neimplinita-n dragoste, insa talentata ceva de nedescris”. Iar Sura Susara urmeaza povestea acestei strabunici ce croia rochii uimitoare in Foscaniul unde se refugiase. Tiparele ei sunt acum folosite in noile colectii ce vor sa duca mai departe traditia materialelor tesute de mana si a caftanelor superbe ce pot fi purtate de oricine, completand ideal orice tinuta.

Colectia prezentata la Iasi s-a inspirat dintr-o poveste veche populara, “Solomonarita”, culeasa undeva in anii ’70, iar fiecare dintre cei ce am defilat pe podium am interpretat un personaj magic. Iar mie, asa cum v-am spus deja, mi-a revenit chiar rolul Solomonarului, al celui care stapaneste norii si furtunile, dar si balaurii, un vrajitor ce isi ofera serviciile capetelor incoronate. Poate aduce potopul sau poate sa faca soarele sa iasa din nou. Ceea ce cumva am reusit sa fac in urma cu o luna, intr-una din cele mai ciudate zile din punct de vedere meteorologic pe care le-am trait. Dar totul s-a asezat perfect pentru prezentarea noastra, care a trecut ca printr-o minune. Imi amintesc doar energia ce era aproape palpabila in backstage, pe Alex Mistretu care ne incuraja si ne dadea ultimele indicatii inainte de a iesi pe podium, noi toti fiind cu sufletul urcat mult in piept si asteptand sa iesim in fata publicului. Si am iesit. M-am simtit incredibil alaturi de colegele mele de defilare! A fost magic!

IMG_3923

Noemi a deschis prezentarea colectiei, ea intruchipand Imparateasa, cea care da puterea

Facetune_20-06-2023-21-34-08

IMG_3922

Cristina a fost Renasterea, avand puterea vantului, a Duhului.

IMG_3903

IMG_3904

As mai repeta experienta? Desigur! Cred ca sunt dependent de adrenalina, iar aici am simtit niste emotii incredibil de frumoase. Imi amintesc cum ne-am luat cu totii in brate la finalul prezentarii. Pentru ca povestea se terminase, ca orice basm frumos, cu happy end.

 

LOve,

O.

Fotografii: Raluca Ciornea si arhiva personala.