HellO, World!

Azi mi-am dat intalnire cu unchiul meu. Bine, nu chiar cu el, dar am ajuns intamplator pe strada ce-i poarta numele. O strada superba, cu vile si case vechi, asezate, ce respira o normalitate ramasa printr-un miracol neatinsa de la inceputul secolului trecut.

M12 Printed Tshirt, available on Molecule-F, H&M trousers, Oakley sunglasses, Converse sneakers

Si marea mea bucurie e ca si in  Cluj, strada Andrei Muresanu e la fel de frumoasa. Iar in orasul meu natal, un intreg cartier e numit la fel. Treceam aproape zilnic pe langa casa in care a copilarit, inainte ca poetul sa se mute la Brasov. Acolo unde a scris Desteapta-te romane!, la 1842.
Privind insa acum in jurul meu, la invazia de afise electorale, la mizeria ce se scurge din televizoare, la cenusiul si tristetea fara speranta de pe strazi, sunt mai mult ca sigur ca al meu unchi se rasuceste in mormant. Si ca, daca ar putea, s-ar destepta de acolo si ne-ar scutura putin, sa vedem mai limpede ce ni se intampla.
Cred ca este pentru prima data cand mi-am facut planuri serioase de plecare din tara, la fel ca multi alti prieteni sau cunoscuti care  au acelasi gand. Pentru ca am avut senzatia ca aici nu se mai poate schimba nimic in bine.
Si oricum, familia mea a facut deja suficient pentru Romania. Pana  la urma, e familia ce l-a dat pe autorul imnului national.
Dar eu  nu am facut nimic. Nici eu, nici voi. Pentru ca, daca am fi facut, nu ne-ar conduce in acest moment o gasca de hoti. De aceea cred ca acum e momentul sa facem ceva. Noi, toti astia care ne-am saturat de Romania de acum. Noi, toti astia care am stat de atatea ori in case, sau pe plaja, sau la terasa. Atunci cand altii votau. Daca vrem sa scapam de hoti, daca vrem sa nu ne mai fie rusine  de tara in care traim, haideti la vot. Toti!
Vorba lui unchi-mio: Desteapta-te, romane! Nu mai dormi! Ai dormit 25 de ani!

Desteapta-te hipstere!

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio