Cafea + Cheesecake @ Gargantua

Daca e Duminica, nu putem incepe ziua decat la Gargantua, in Gradina Icoanei. Pe terasa e superb, iar un cappuccino aici, insotit de faimosul lor cheeesecake, nu poate decat sa va pregateasca pentru o zi senzationala.

 In cazul in care veniti la pranz, incercati Puiul stir-fry cu orez si legume la wok, sau Osso-bucco cu legume si sos de hrean. Sunt delicioase! Numai sa aveti grija sa comandati totul din timp, pentru ca atunci cand e aglomerat servirea dureaza destul de mult si poate fi deranjant.

Citim “Cimitirul”

Cartea lui Telespan face de ceva vreme valva pe site-urile de socializare, asa ca abia asteptam sa o cumpar, mai ales ca citisem deja cateva fragmente pe Facebook ce m-au amuzat teribil.

Am gasit-o la Carturesti Verona, costa 33,99 lei si incepe cu o prefata superba, scurta, (chiar foarte scurta, dupa parerea autorului), ce contine opt idei principale:

“Prima: Oamenii pot fi mai buni, daca vor asta.
A doua: Toti oamenii sunt egali.
A treia: Cum spunea Bob Marley sau altcineva: Cand crezi ca ai toate raspunsurile, viata iti schimba toate intrebarile.
A patra: Dumnezeu exista acolo unde il punem noi.
A cincea: Muzica e sfanta. Si dansul e misto.
A sasea: Mancarea si sexul sunt definitorii pentru fiinta umana. Din motive de context, in cartea asta nu o sa vorbesc despre mancare.
A saptea: Suferinta e cel mai bun sut in cur cand vrei sa schimbi ceva cu adevarat.
A opta: Meryl Streep e nascuta pe 22 iunie.”

Deja am citit aproape jumate din cartea ce urmareste aventurile (la propriu si la figurat) lui Adrian Green, administrator de cimitir in  Londra, si am ras de cateva ori cu lacrimi. Pentru ca e o vreme foarte buna, puteti, pentru a intelege si mai bine contextul, sa va retrageti cu cartea lui Telespan intr-un cimitir (Bellu ar fi foarte potrivit), sau intr-un parc (va recomand Parcul Carol), Nu o sa puteti sa va abtineti din ras, dar asta o sa va faca sa va simtiti mult mai bine. Si mai vii, desigur.

Mergem la MNAC – Ciprian Muresan/Angajare de Clovn, in cadrul expozitiei Q.E.D.

 Astazi incepe un nou act in “Camera de oaspeti” din expozitia “Q.E.D.” a lui Mircea Cantor de la MNAC, Ciprian Muresan fiind invitat cu proiectia filmului sau “Untitled”. Proiectia incepe la ora 18,00, si va rula in loop toata luna Noiembrie. La aceeasi ora, in MNAC Auditorium are loc premiera in Bucuresti a spectacolului “Angajare de clovn”, pusa in scena la Teatrul Bacovia din Bacau de regizorul Gheorghe Balint pe textul lui Matei Visniec.

Eu si lucrarea The Kiss, a lui Mircea Cantor, din expozitia Q.E.D.

  Despre expozitia lui Mircea Cantor de la MNAC am mai scris AICI. Daca nu ati reusit sa o vedeti pana acum, faceti o vizita la muzeul din Casa Poporului si bucurati-va de lucrarile unuia dintre cei mai buni artisti contemporani. Mai multe detalii despre programul expozitiei, gasiti AICI.

Au Revoir, Chez Elvire – Closure Party

Pentru un final de zi perfect, va recomand petrecerea de inchidere a terasei Chez Elvire, de la Instutul Francez, care marcheaza si finalul Festivalului Filmului Francez.

Organizatorii ne promit un “Ceai dansant” insotit de un live set DJ “US”  si de grog, vin fiert sau, pentru varietatate, de shoturi. Iar daca tot ajungeti aici si nu ati reusit inca sa vedeti filmul premiat cu Palmes d’Or la Cannes, anul acesta, de la ora sapte seara ruleaza, la Cinema Elvira Popescu, “La Vie d’Adele”. O sa fiu si eu un sala, pentru ca abia astept sa vad povestea fetei cu parul albastru.Trailerul filmului il gasiti AICI. Programul cinematografelor unde ruleaza pelicula lui Abdellatif Kechiche il vedeti pe Cinemagia.

Iubiti-va!