HellO, WOrld!

Gata, s-a facut suficient de cald afara si pot sa-mi reiau antrenamentele in parc. Da, stiu, sunt un GYM FREAK, iar la sala ma simt foarte bine (mai ales de cand am descoperit Pescariu Sports&SPA), insa de anul trecut am inceput sa combin exercitiile cu greutati si aparate cu cele facute in aer liber, exercitii care se bazeaza mai mult pe greutatea propriului corp. Iar ajutorul meu si cel care ma motiveaza e antrenorul meu personal, Alex, aka Superman. Am lucrat toata vara trecuta cu el in parc, iar rezultatele s-au vazut (of ce bine aratam, God!).

Well, intre timp insa lucrurile s-au schimbat, iar eu am reusit sa ma transform intr-o persoana comoda  si am rarit antrenamentele la sala, gasind, evident, o multime de motive (“sunt prea ocupat, am shooting, am sedinte, nu ma simt bine, ploua, ninge, nu arat totusi chiar asa de rau, deci pot sa mai sar peste o sedinta de antrenament etc).  Ca atare, ieri am simtit ca-mi dau duhul pe scarile din parcul Carol. Evident, primul antrenament e cel mai greu. Insa am reusit sa-l termin, cu ajutorul lui Superman.  Dar sa stiti ca nu a fost usor, nici macar cand faceam flotarile din fimuletul de mai jos.

IMG_3861

Dar uite ca ieri am primit si o multime de vesti bune de la Alex. Pentru ca am inceput antrenamentele, mi-a facut o evaluare corporala completa si am aflat asa:

Am varsta metabolica de 25 de ani! – in conditiile in care eu am destul de mult peste 30 de ani :))) #FitMyBody Keeps Me Young!!

Am un procent de grasime corporala (Body Fat) de doar 10%. Yeeey! (asta in conditiile in care, in cazul barbatilor, sportivii de performanta, culturistii etc. au un minim in jur de 5%. In mod normal, procentul variaza intre 20 si 25%, peste aceasta valoare fiind un semn de obezitate)

Pentru a ma mentine in forma in care sunt acum, ar trebui sa consum 2.450 de Kcalorii zilnic (DCI). Insa cum eu doresc sa-mi maresc masa musculara, trebuie sa consum mai mult, iar suplimentarea de calorii sa vina mai ales din proteine. Mda, nu din ciocolata, cum mi-as dori eu. #Imachocaholic

IMC-ul, adica Indicele de Masa Corporala, e 20,8 (se incadreaza in limitele normale, ideale). Daca vreti sa vi-l calculati si voi pe al vostru, puteti face asta AICI.  Astfel, daca ai IMC-ul sub 18,5, atunci esti subponderal si e posibil sa ai anumite probleme de sanatate, cum ar fi osteoporoza. Tot asa, daca ai un IMC mai mare de 25 esti considerat supraponderal, iar peste 30 esti  deja obez, caz in care ai putea sa dezvolti o forma de diabet, hipertensiune arteriala sau boli cardiovasculare. Indicele este valabil pentru toate persoanele adulte, cu exceptia sportivilor de performanta sau a persoanelor in varsta.

Eu am insa 25 de ani (metabolici), 10% grasime in corp si un metabolism de tigru. Si asta e abia inceputul.

Stati cu ochii pe sectiunea Fit My Body de pe site si pe canalul meu de Youtube si o sa revin curand cu noi antrenamente si sfaturi pentru voi. Poate ne antrenam impreuna, ce ziceti?

LOve,

O.