HellO, WOrld!

 

E o zi ca oricare alta zi de Septembrie in Florenta. Turistii par ca se aduna din ce in ce mai multi in frumosul oras toscan, care fascineaza lumea intreaga de sute de ani. Ne apropiem de ora pranzului si in aer miroase deja a pizza, a prosciutto si parmigiano. In orasul vechi e acel zumzet care pe mine ma atrage ca un magnet in toate calatoriile mele, iar agitatia asta ma umple si mai mult de energie astazi, cand pasesc pentru prima data pe stradutele Florentei. Plecasem din Piata Domului, si dupa ce am trecut pe langa coada de la All’Antico Vinaio – unde turistii s-au adunat ca de obicei pentru a-si potoli foamea cu celebrele si satioasele lor sanvisuri, am ajuns langa Ponte Vecchio. Zambesc in timp ce fac niste poze, iar o doamna in varsta, imbracata intr-o rochie rosu aprins, se opreste brusc si imi face si ea niste fotografii, cu aparatul ei foto, care cred ca e de la inceputul anilor 2000. Langa ea, niste turiste japoneze incearca sa isi faca un selfie de grup, iar niste foarte tineri americani par ca au o discutie foarte serioasa despre filtrele de pe Snapchat. E fascinant tot spectacolul asta al Florentei, deasupra caruia pluteste un parfum aparte, pe care incerc sa-l ghicesc, pentru ca simt ca mi se potriveste perfect. E parfumul care m-a adus aici, pe stradutele astea din apropiere de Ponte Vecchio, si pe care le explorez in continuare, iesind complet de pe harta turistica a orasului. Asta pentru ca placerea cea mai mare in calatoriile mele este descoperirea unor locuri autentice, care nu apar neaparat in ghidurile de calatorie, dar care sunt cu atat mai valorase. Iar Florenta are o multime de oferit la capitolul asta, trebuie doar sa-ti urmezi instinctul. Eu asta am facut, si asa i-am descoperit si parfumul. Iar el se numeste UOMO Salvatore Ferragamo Casual Life.

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

E parfumul care reuseste sa combine perfect toate ingredientele care fac din Florenta cel mai frumos oras al Italiei. Are note de optimism, are un pic de extravaganta, charisma, dar mai ales autenticitate. E o esenta care te face sa te simti bine din primul moment, care iti da energie si iti arata ce insemna adevaratul “Italian Way of Life”. E ca un gelato perfect, care imbina aromele ce iti fac toate simturile sa vibreze fericite. Pentru ca UOMO Salvatore Ferragamo Casual Life e parfumul exploratorului, a celui care isi urmeaza mereu instinctul si asta il duce mereu mai departe, inspre o noua aventura, un alt oras de descoperit, o alta lume pe care sa o seduca.

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Ovidiu Muresanu Ferragamo

Ovidiu Muresanu Uomo Ferragamo

Are note fresh, din frunze de violete, imbinate cu cele de cardamom si lamaie. Pentru a suprinde una din esentele cele mai importante ale Italiei, inima parfumului are note de cafea, ambra si floare de muscata. Iar pe final poti resimti combinatia de lemn de santal si de mosc, ce-l transforma in parfumul ideal al barbatului aflat in continua miscare si plin de optimism. Pentru el, orice lume noua pe care o descopera este o noua provocare, careia ii face fata zambind, fiindca stie sa-si urmeze intotdeauna instinctul. Iar asta il duce, intotdeauna, in cele mai frumoase locuri din lume. Asa cum am ajuns si eu acum, in ziua asta splendida de Septembrie, pe malul raului Arno, minunandu-ma de spectaculosul Ponte Vecchio. Abia astept sa explorez Florenta in continuare, imi spun, in timp ce pe langa mine trece un grup de asiatici ce isi urmeaza docili ghidul. Dar mai intai cred ca ar trebui sa iau pranzul, ma tenteza sa incerc niste ravioli con tartufo e funghi. Si un pahar de vin toscan. Doar sunt in Italia, trebuie sa ma bucur de viata ca un italian! In The Italian Way of Life, asa cum spun cei de la Ferragamo.

 

LOve,

O.

Photography:  Alexandru Rosieanu
Hair Style: Robert Both Studio