HellO, WOrld!

 

Acum cateva zile am participat la un vernisaj, la invitatia Cristinei Simion, despre care v-am mai povestit vara trecuta (AICI, daca sunteti curiosi), atunci cand am ajuns la Nurnberg, si cu ocazia asta i-am vizitat si galeria de arta Tiny Griffon Gallery pe care a deschis-o aici. Continuand sa promoveze artisti romani in Germania si nu numai, Cristina a descoperit-o pe Gabriela Bodin, pictorita de origine romana ce traieste in Italia, si care a reusit sa-si faca deja un nume in peninsula, prin lucrarile sale foarte bine conturate, cu tuse groase si cu un simt al culorii deosebit.

“Retention” este prima expozitie personala a Gabrielei in Romania si poate fi vazuta in galeriile Arcub de la Hanul Gabroveni, unde o sa puteti admira nu numai portretele care au facut-o cunoscuta pe artista, dar si o noua serie de lucrari, avand ca tema icebergurile. Gabriela a fost insotita la vernisaj atat de Cristina Simion, curatorul expozitiei, cat si de Radu Boroianu, presedintele Institutului Cultural Roman.

Gabriela Bodin

Gabriela Bodin

Gabriela Bodin

Gabriela Bodin

Gabriela Bodin

Gabriela Bodin

„Expoziţia personală a Gabrielei Bodin, o premieră în România, este o perfectă ilustrare a temelor care au consacrat-o: portrete tulburătoare ale personajelor singure într-un spațiu ostil, fragmente decupate dintr-o realitate dominată de teamă şi de sentimentul pierderii, studii surprinzătoare prin economia de mijloace artistice – mai ales în culoare – şi prin abordarea voit abruptă. Retention este colecţia unor momente rare, adeseori periculoase, suspendate şi capturate chiar înaintea prăbuşirii”, a spus curatorul Cristina Simion.

Nu rata aceasta expozitie deschisa pana pe 25 Februarie intr-unul din cele mai frumoase centre de expozitii din Bucuresti, restauratul Han Gabroveni din Centrul Vechi.

 

LOve,

O.