From the first year bright
To the fifth in its round,
On a carousel spinning
Around and around.

 

HellO, WOrld!

 

Intotdeauna am privit moda ca pe un spectacol. Unul care, atunci cand este bine facut, stabileste noi standarde si se vorbeste despre el mult timp dupa ce cortina a cazut peste actul final. Cred ca asta a fost ideea Mirelei Bucovicean, initiatoarea platformei Molecule-F, in momentul in care a ales ca petrecerea aniversara de 5 ani a brandului pe care l-a inventat sa aiba loc la Circul Variete Globus. Iar pariul ei a fost unul castigator. Surprinzatoarea alegere a echipei Molecule F a creat rumoare si sunt sigur ca se va mai vorbi mult timp de acum incolo despre  acesta ultima mare petrecere a sezonului. Pentru ca ne-a oferit un spectacol. Si a fost altfel decat orice alt eveniment la care am participat (si cred ca s-au adunat deja cateva sute). Iar, asa cum Moda se reinventeaza de la un sezon la altul, incercand sa ne surprinda, sa ne fascineze si sa ne cucereasca, acelasi lucru a facut si echipa Molecule F, marti seara. Ne-a cucerit. Din nou.

Asa cum o sa vedeti si in fotografiile de mai jos, am avut parte si de Show si de Glow, iar eu am fost tare incantat sa intalnesc la petrecerea MoleculeF5 o multime de prieteni si de oameni frumosi. Iar cel mai mult m-am bucurat sa vad ca proiectul Mirelei ce a debutat acum 5 ani, a ajuns acum atat de puternic iar designerii romani gasesc pe platforma Molecule-F.com (ce are acum un look cu totul si cu totul nou) un sprijin si o cale mult mai usoara de a intra in contact cu publicul lor. Care. cred ca tot datorita echipei Molecule F, este din ce in ce mai mare, iar creatiile designerilor romani sunt purtate, cu multa mandrie, de tot mai multi dintre noi.

MoleculeF 5

Echipa Molecule F in arena

 

Molecule F 5

11401367_905700092805457_6718765582941650193_n

Molecule F 5

Molecule F 5

Smiles all over 🙂

 

Molecule F 5

#selfie alaturi de Mirela

 

FullSizeRender (65)

Molecule F 5

 

Molecule F 5

Molecule F Team

 

Molecule F 5

11110797_906312519410881_2924528235350757058_o

Am intrebat-o pe Mirela Bucovicean cum ar fi raspuns acum 5 ani la intrebarea: Unde te vezi peste 5 ani?

“Desi maniera mea de gandire este una analitica, strategica, echilibrata, iti recunosc ca refuz sa-mi trasez planuri pentru viitorul indepartat. Nu mi-am planificat nici macar vacanta de vara. Ma voi hotara cu o saptamana inainte, cel mai probabil. 
Uitandu-ma retrospectiv, acum 5 ani n-am anticipat la nivel rational succesul lui Molecule F. L-am intuit, ce-i drept. Stiam ca poate sa fie un succes total sau nimic. A fost un risc pe care mi l-am asumat, asa cum fac cu toate actiuniile mele. Dar nu pentru succes l-am creat, ci  pentru ca mi se parea o idee buna, ceva ce stiam sa fac, ceva ce nu exista pe piata. Am avut dintotdeauna aceast curaj inrudit cu inconstiienta de a actiona ca un pionier. Imi amintesc totusi ca la inceputurile lui Molecule F am crezut ca va fi un fel de hobby care va ocupa partial zona profesionala, asta pana cand piata economica si-ar fi revenit iar eu as fi putut lucra din nou in zona in care bataliile se duceau doar pentru bani. Dar vezi tu, viata are planurile ei. Si poate de aceea nici nu mi le fac pe ale mele. Iau tot ce-mi ofera viata, cu bratele deschise. Am avut 5 ani intensi, frumosi, spectaculosi. N-a fost mereu usor si dulce, dar am aplicat reteta aceea: cand viata iti da lamai, fa limonada. Si asa, am ajuns cu multa pasiune, rabdare si determinare pentru tot ceea ce fac sa aduc, alaturi de minunata mea echipa, Molecule F la acest stadiu, in cel de-al 5-lea an de existenta. ”   
Raspunsul ei, recunosc, m-a surprins putin, tocmai pentru ca stiu ca gandeste fiecare proiect in cele mai mici detalii, insa acum am aflat ca nu isi face planuri pe perioade atat de indelungate de timp. Dar asta sunt sigur ca vine din experienta, iar asta iti aduce si o siguranta a lucrului bine facut, care nu poate da gres. Asa cum s-a intamplat si cu petrecerea de 5 ani de Molecule F. Sincer sa fiu, acum abia astept sa vad ce se va intampla anul viitor, ce locatie si ce spectacol ne vor mai oferi. Eu le doresc Moleculelor sa ajunga cat mai departe si la cat mai multi ani si petreceri de neuitat!

LOve,

O.

Fotografii: Alberto Grosescu  si Andrei Cristian Popescu pentru Moecule F, Arhiva personala.