O lectie despre incredere pe care am invatat-o azi.

Dimineata, intalnire importanta, stabilita cu 3 saptamani in urma.
Chem un taxi cu aplicatia Star Taxi. Cursa era pana in celalalt capat al orasului, iar eu eram foarte stresat ca nu o.sa ajung la timp la intalnire. Taximetristul a inteles ingrijorarea mea si a facut tot posibilul ca eu sa nu intarzii. Vazand eu insa ca drumul va dura cel putin 30 de minute,  am raspuns la niste emailuri si am intrat pe Facebook, unde am dat peste postarea lui Dragos Bucurenci

“Am auzit o poveste minunată pe care vreau să v-o spun și vouă. O prietenă era în vizită la Brașov și nu se îmbrăcase suficient de gros pentru vremea neprietenoasă. Norocul i-a scos în cale un vânzător ambulant care vindea exact ce căuta ea.

Și-a ales o căciulă și-un fular și i-a dat omului 50 de lei. Numai că acesta nu avea rest, iar ea nu avea schimbat, așa că vânzătorul s-a oferit imediat: “Rămâneți d-voastră aici și dau eu o fugă până la magazinul din colț să schimb!”. În acest moment, prietena mea a avut o mică (și imperceptibilă, a crezut ea) tresărire. La care vânzătorul i s-a adresat cu un zâmbet înțelegător: “Nu sunteți din Brașov, nu-i așa?…”

Am citit comentariile si ma gandeam cat de putina incredere avem in semenii nostri, mai ales cei care locuim in Bucuresti. E atata inversunare in tot ce facem, suntem atat de putin atenti la semenii nostri incat ajungem sa ne comportam de multe ori ca niste fiinte extrem de egoiste. Iar ce e foarte trist, este ca noi suntem constienti de situatia asta si totusi nu facem aproape nimic pentru a o schimba. Si chiar daca fiecare dintre noi ne recunoastem intrucatva in povestea spusa de Dragos, o acceptam ca pe o normalitate. Desi nu e. 

Pellini Coat, Calvin Klein jacket & shirt, Zara trousers, Aldo shoes, Polaroid sunglasses, Adolfo Dominguez bag

Cam astea erau gandurile ce mi se invarteau in cap in timp ce eram din ce in ce mai stresat ca o sa intarzii la intalnire.
 Ajung la destinatie cu 2 minute inainte de termen si constat ca mi-am uitat portmoneul, cu tot cu acte si bani, acasa. Nu puteam rata intalnirea, nu aveam cum sa ma intorc acasa, si nici nu aveam 20 de lei sa achit taximetristului. Ce credeti ca a facut?
Mi-a spus sa nu-mi fac griji, are incredere ca o sa revin eu cu un telefon si o sa-i achit cursa. Iar daca nu o sa revin, asta e.

Taximetristul este de la compania Cristaxi si se numeste Mircea Stroie. Sau, daca vreti sa fiti clientii lui, cereti indicativul 496. 

Eu ii multumesc ca m-a invatat o lectie despre incredere. 

Arrivederci!

A lesson about trust that I learned today.

I had a very important meeting this morning, set 3 weeks ago.
I called a taxi using the Star Taxi app. Because It was supposed to get to the other end of town, I was very nervous that I will not arrive in time to my important meeting. You know the feeling! And I have to say, the morning traffic in Bucharest is an absolute nightmare!

The taxi driver understood my concerns and made everything possible for me not to be late. (Thanks God!)
We arrive at the destination with two minutes ahead of schedule and I had a terrible revelation! I found that I forgot my wallet, with all the documents and money, at home. I could not miss a meeting, I could not go back home, and I did not have any money to pay the taxi driver.. What he did, do you think?
He told me not to worry, he trust me that I‘ll come back with a call and I will pay her race. And if you do not come back, that’s it.

The taxi driver work for Cristaxi company and it’s called Mircea Stroie. So, if you want to be his clients, ask for 496

I thank him for teaching me a good lesson about trust.

Arrivederci!

 
Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio