HellO, WOrld!

 

Saptamana trecuta am avut parte de o intalnire senzationala. In cei peste 10 ani de cand lucrez in media si publicitate, una din bucuriile mele cele mai mari ale mele a fost sa cunosc oameni nemaipomeniti. Personaje despre care am auzit, le-am vazut la televizor, sau am citit carti si articole despre ele. Iar surprinderea mea cea mai mare este, de fiecare data, faptul ca aceste personalitati, care au schimbat lumea din jurul lor, sunt de o modestie uriasa. Iar pentru a-mi confirma asta, saptamana trecuta am facut onoarea sa-l intalnesc pe Kei Kagami, un designer ce a lucrat in echipa lui John Galliano si care acum are propriul brand de imbracaminte, dar si o colaborare indelungata cu liderul mondial in productia de fermoare: YKK. Acesta a participat la Inside Fashion Gala, unde au fost decernate premiile pentru castigatorii “Inside Fashion Competition”, concurs dedicat studenților din anii I și II, de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România.

Plecând de la filozofia prosperității generale, reflectata în cei peste 75 de ani de experiență, YKK vede în fiecare tânăr talentat un nou brand de succes în lumea modei. Tema competiției din acest an (aflata la a 2-a editie), Costumul de Samurai, a fost propusă pentru a permite studenților o abordare îndrăzneață a esteticii echilibrate şi perpetue a vestimentaţiei japoneze, reprezentată de ţinuta celor mai nobili luptători ai lumii.

?????????????????????????????????????

Cu ajutorul profesorilor coordonatori de la facultatile din Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Timisoara, cei 16 finaliști au transformat in produse vestimentare absolut superbe schițele cu care au intrat in finala competiției și au convins juriul internațional cu viziunea lor, arta execuției și utilizarea fermoarelor într-o manieră creativa in compozitia costumului de samurai.

?????????????????????????????????????

Presedintele juriului a fost chiar Kei Kagami, ambasador mondial al YKK. Din juriu au mai facut parte: Andreea Badala, designer român de succes international, Bernard Cheere, Director General Artifex Focsani, Domnica Margescu, Fashion Director revista ELLE si Raul Porutiu, Director General YKK Romania.

Castigatorii premiilor Inside Fashion Competition 2016 sunt:

– Premiul I – Ioan Cercea, creatie “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea

– Premiul II – Gabriel Constantin Gorun, creatie “Kitsune” – Universitatea de Arta si Design Timisoara

– Premiul III – Ioana Irina Vasiliu, creatie “Femele war” – Universitatea “George Enescu” Iasi

– Premiul Publicului – Ioan Cercea, creatie “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea

Premiul cel mare trimite câstigătorul premiului întâi la ”Première Vision Paris”, unul dintre cele mai mari târguri de modă şi textile din lume, iar ceilalți doi câștigători vor putea utiliza produsele YKK învaloare de 500 euro, 250 euro, respectiv 150 euro, in noile lor proiecte.

In plus, 4 finalisti (premiantii si Alexandru Manuel Pop de la UAD Cluj-Napoca) au fost selectati de Juriu pentru a beneficia de cate un stagiu de practica la Artifex Focsani, intr-un ambient cu standarde profesionale de cel mai inalt nivel din industria confectiilor din Europa, sub atenta coordonare a domnului Bernard Cheere, Director Artifex Focsani.

LOve,

O.