“You need more in life than love. Love is great. Love is necessary. Love is beautiful. But love is not enough.” (Mark Manson)

 

HellO, WOrld!

 

Daca ati citit sau macar ati auzit de cartea celebra “The Subtle Art of Not Giving A F**k”, ar trebui sa stiti ca ea a fost scrisa de un autor american de 35 de ani, Mark Manson pe numele lui. Ei bine, inainte de a-si vedea cartile tiparite, Mark scria pe blogul lui personal, o multime de lucruri despre lumea prezenta si mai ales despre cum putem sa ii supravietuim mai bine. Teme ca iubirea, consumerismul, comertul, joburile etc, toate sunt atinse de Mark pe blogul lui, markmanson.netSi pentru ca imi place ce scrie, m-am abonat la newsletter-ul lui, pe care il trimite frumos, pe email, in fiecare luni, si care se numeste Motherfucking Monday. Asa cum si e, de fapt, orice zi de luni.

Doar ca lunea trecuta, in mesajul lui Mark se strecura o chestie legata de iubire (pentru ca nah, e american, si acolo chiar e isterie de Valentine’s Day), una in care parea ca iubirea e supraestimata si ca nah, nu ar trebui sa facem atata efort pentru ea.

Aici e citatul: “In State, tocmai ce am sarbatorit vineri Valentine’s Day —ziua aceea cand se presupune ca ar trebui sa faci ceva romantic pentru jumatatea ta. Dar de fapt, Valentine’s Day e una din acele sarbatori in care suferinta cauzata de asteptarile prea mari depaseste bucuria sarbatoririi unei astfel de zile. De aceea, eu si cu sotia mea nu am facut nimic de Valentine’s Day.

O mare parte din cultura noastra de azi pare hotarata sa ne umple fortat de pasiune: vacante gretos de romantice promovate prin reclame absurde, spoturi TV pline de romantism, reality show-uri dedicate iubirii, iar mai nou, aceasta pasiune apare chiar si pe canalele de stiri. Toate nu vor decat sa genereze niste emotii intense, dar din ceva care doar pare real, dar nu e. Insa asta ne altereaza noua perceptia asupra pasiunii. Asa ca uite ideea mea: sa o ia naiba de pasiune.”

Ovidiu Muresanu COS SS2020

Ovidiu Muresanu Cos SS2020

Ovidiu Muresanu COS SS2020

Love Ovidiu Muresanu

Love Ovidiu Muresanu

LOve Ovidiu Muresanu

OK, acum eu il inteleg pe Mark ca e suparat pe Valentine’s Day si ca da, aceasta sarbatoare s-a transformat in ceva cam prea comercial. Dar de aici pana la a ucide pasiunea si a spune ca iubirea e ceva oarecum desuet, mi se pare un pic cam mult. Nici eu nu ma omor dupa isteria inimioarelor rosii, roz sau mai stiu eu ce alta culoare in trend. Insa chiar cred ca iubirea merita sa fie celebrata. Si e bine sa aiba o zi doar a ei (mai putin in Romania, unde are doua, ca am descoperit noi ca am fost primii si la capitolul asta (doh) – pentru ca il aveam pe Dragobete inca de pe vremea dacilor).

Anyway, sa revenim la iubire si la dreptul ei de a avea o zi in care sa fie sarbatorita. Ea trebuie celebrata in fiecare zi, cu asta suntem de acord cu totii (“nu are nevoie de o zi speciala!”, asa cum vad o gramada de comentarii in online). Insa cati dintre noi chiar o fac? Cati dintre noi in isteria si gri-ul si stresul si sedintele si stresul si poluarea etc ne mai aducem aminte de iubire? Cu adevarat? In fiecare zi? Si facem si un gest frumos pentru persoana iubita? Cati? Cate?  Hai, ca mai aveti cateva zile pana la Dragobete. Macar daca ati dat gres de Valentines, puteti sa recuperati. In Romania vi se mai da o sansa. Nu o irositi. Iubiti!

 

PS Outfiturile de mai jos, la fel ca si cel purtat de mine, sunt preferatele mele din colectia de primavara a COS. Pe care o puteti gasi deja in magazine.

44_A_COS_SS20_DOUBLE

08_COS_SS20_MW

05_COS_SS20_MW

 

LOve,

O.

 

Photography:  Ionuț Gighileanu
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: COS SS2020 trousers, shirt & jacket, Dior sunglasses, BalmainXHM shoes.