HellO, WOrld!

 

Va povesteam AICI despre perioada foarte intensa pe care am incheiat-o, in care m-am bucurat sa iau parte la prezentarile colectiilor de moda ale absolventilor unora din cele mai importante scoli dedicate acestui domeniu, din Romania. E adevarat, anul acesta a fost primul in care am ajuns sa vad si Gala UNArte din Bucuresti, si cea a UAD Fashion, din Cluj, dar si pe cea de la Timisoara, a absolventilor Universitatii de Vest. Insa, cum prima dragoste nu se uita niciodata, la fel si prezentarile tinerilor designeri de la Cluj sunt asteptate de mine cu cea mai mare emotie. De ce? Pentru ca este evenimentul cu cea mai mare traditie, la care am participat cu drag ani la rand (The Stories of O. fiind partener media consacrat al Galei). AICI o sa vedeti povestea evenimentului din 2019, de la aniversarea de 25 de ani!

Ovidiu Muresanu UAD 1 foto Diana-Buznea

Foto Diana Buznea

Si cea mai mare bucurie a mea a fost sa aflu ca echipa UAD Fashion a reusit sa reia aceasta traditie anul acesta si, alaturi de alti invitati din Bucuresti, am putut asista la prezentarile tinerilor designeri de la Cluj. Organizat impecabil, intr-o locatie neconventionala (in parcarea supraetajata a Iulius Mall din Cluj-Napoca), unde sute de invitati au asteptat prezentarea celor 29 de colectii. Au fost 20 de colectii de licenta si 9 ale masteranzilor, iar preferatele mele le veti regasi mai jos. Trebuie mentionat ca, in cazul colectiilor de licenta, designerii au prezentat doar doua outfituri, in timp ce la Master au fost prezentate 4 lookuri.

Eu am ales 10 preferate (5 de la Master si 5 din randul colectiilor de licenta) pe care le veti regasi mai jos. Si asa cum va veti da seama, am inceput cu colectiile masteranzilor, in ordinea in care ele au fost prezentate pe catwalkul de la Cluj.

Oana Roxana Oarga

ROXANA-OANA-OARGA-1

ROXANA-OANA-OARGA-4

ROXANA-OANA-OARGA-5

ROXANA-OANA-OARGA-7

Corina Caravasili

CORINA-CARAVASILI-1

CORINA-CARAVASILI-2

CORINA-CARAVASILI-5

CORINA-CARAVASILI-8

Hegedus Tunde

HEGEDŰS- TÜNDE-5

HEGEDŰS- TÜNDE-7

HEGEDŰS- TÜNDE-2

HEGEDŰS- TÜNDE-8

Melinda Klaudia Nagy

KLAUDIA-MELINDA-NAGY-5

KLAUDIA-MELINDA-NAGY-3

KLAUDIA-MELINDA-NAGY-2

KLAUDIA-MELINDA-NAGY-7

Sara Andreea Griguță

SARA-ANDREEA-GRIGUȚA-3

SARA-ANDREEA-GRIGUȚA-8

SARA-ANDREEA-GRIGUȚA-1

SARA-ANDREEA-GRIGUȚA-7

Sunt superbe, nu e asa? Trebuie sa mentionez ca toate colectiile masteranzilor au fost coordonate de conf.univ.dr. Lucian Broscatean, iar sprijinul pentru realizarea acestora a venit din partea brandului Irina Schrotter, care a oferit materiale ce au putut fi upcycled de catre studenti.

Ovidiu Muresanu UAD – foto Amanda-Maier

Ador imaginea asta de front row, in care apar si eu, alaturi de o parte din invitati, realizata de Amanda Maier. Dar, revenind la colectii, trebuie sa recunosc ca mi-a placut unitatea acestora, faptul ca mesajul lor a fost bine sustinut. Mi s-a parut superb croiul pieselor colectiei semnate de Corina Caravasili, ce a adus un touch foarte modern unor piese clasice. Detaliile spectaculoase ale colectiei “Alham”, inspirata de cultura spaniola, realizata de Sara Andreea Griguță, mi-au placut enorm. La fel, reinterpretarea motivelor traditionale secuiesti, in piesele colectiei lui Hegedus Tunde, mi s-a parut foarte reusita. Nu aveam cum sa nu remarc explozia de culoare si combinatia cool de tinute sportwear cu streetwear, din prezentarea Oanei Roxana Oarga. Iar detaliile minutios lucrate ale colectiei semnate de Melinda Nagy mi s-au parut incredibile! Insa vreau sa ii felicit pe toti cei noua masteranzi, a fost o bucurie sa le vad prezentarile si sper sa aud numai vesti bune despre traiectoria lor in aceasta lume atat de complexa a modei!

Iar mai jos aveti preferatele mele din tinutele prezentate de absolventii de licenta.

Iulia Anton

IULIA-ANTON-1

IULIA-ANTON-4

Mihai Manole

MIHAI-MANOLE-1

MIHAI-MANOLE-2

Andrea Sandor

SÁNDOR- ANDREA-3

SÁNDOR- ANDREA-2

Diana Vasiliță

DIANA-VASILIȚĂ-1

DIANA-VASILIȚĂ-4

Raul Valentin Matiș

RAUL-VALENTIN-MATIȘ-1

RAUL-VALENTIN-MATIȘ-4

Recunosc, a fost o mare bucurie sa revin la Cluj, pentru UAD Fashion, pentru ca multi ani la rand a fost cel mai important eveniment de moda, dupa parerea mea, organizat in Romania. Acum, faptul ca la Romanian Creative Week, la Iasi, s-au reluat prezentarile Romanian Fashion Week este cu atat mai important, pentru ca astfel am ocazia sa urmaresc traiectoria profesionala a tinerilor designeri si dupa ce parasesc bancile facultatii. Iar eu le doresc sa ajunga in numar cat mai mare sa isi prezinte colectiile la Iasi! Dar pana atunci, vreau sa le multumesc din nou organizatorilor de la UAD Fashion care m-au invitat la Cluj si ma bucur sa vad ca branduri ca Unicredit Bank sau Jolidon au sustinut si sustin in continuare scoala de moda de la Cluj.

Lucian Broscatean Ovidiu Muresanu UAD Fashion 2023

In backstage, alaturi de Lucian Broscatean, magicianul acestui eveniment superb

Si tot din backstage, inca niste fotografii superbe semnate de Amanda Maier

 

UAD-FASHION-SHOW-lensed-by-Amanda-Maier-26

 

UAD-FASHION-SHOW-lensed-by-Amanda-Maier-29

UAD-FASHION-SHOW-lensed-by-Amanda-Maier-6

UAD-FASHION-SHOW-lensed-by-Amanda-Maier-21

UAD-FASHION-SHOW-lensed-by-Amanda-Maier-23

Pana la urmatoarea revedere, va las aici cu o fotografie cu o parte din delegatia de la Bucuresti, pe scara avionului, inainte de decolarea din Cluj.

Delegatie UAD Fashion 2023

Cu Mirela Bucovicean si Cerina Ratiu (de la Molecule F) si Alina Aliman & Andreea Leta (A’List Magazine)

 

LOve,

O.

Toate fotografiile de catwalk au fost realizate de Raluca Ciornea.