Daca ar fi sa fac un clasament al saptamanilor ce au trecut din acest an, cred ca ultima ocupa de departe primul loc. De ce? Pentru ca la invitatia celor de la Peroni (si a mea, evident), am avut parte de vizita Sanzianei de la Visuell chiar la mine acasa. Astfel mi-am putut demonstra abilitatile de gazda in fata unui musafir de profesie. Pentru ca Sanziana viziteaza, desigur, foarte multe case, pe care le prezinta pe blogul ei.  Astfel ca a devenit, dupa cum marturiseste si ea, un musafir profesionist. Musafirul perfect, in opinia mea, pentru ca ne-am simtit foarte bine, in timp ce eu ii povesteam despre obiectele mele de design preferate, sau ii spuneam povestea suvenirurilor adunate de mine de te miri unde, din nenumaratele mele calatorii.

Insa asta a fost doar inceputul, pentru ca intalnirea mea cu Sanziana a fost doar un preambul al Romanian Design Week. Tot la invitatia Peroni, am ajuns cu o zi inainte de deschiderea oficiala, pentru a participa la un tur privat al expozitiei gazduita de Palatul Camerei de Comert din Romania. Astfel am putut sa ma bucur de descoperirea exponatelor gazduite de diferitele sectiuni, alaturi de un public restrans format din oameni tare frumosi din media sau din moda, pe care ii cunosc si care imi sunt prieteni.

Am vazut aici in premiera obiectele participante la concursul Instalart Obiect/002, gazduite in Casa di Peroni, creatiile designerilor romani expuse la ultimul etaj al palatului, dar si propunerile arhitectilor pentru a avea niste orase mai frumoase si mai prietenoase, atat cu noi, cat si cu mediul. Cel mai mult mi-a placut insa sa descopar cladirea superba in care se afla expozitia si pe care va invit sa o vizitati cat mai repede, mai ales daca sunteti pasionati de orice forma de design, de la cel de obiect, pana la arhitectura sau imbracaminte.

Asa cum nu am facut-o nici eu, desigur. Pentru ca mi-am petrecut o buna parte din weekend la #rdw2014, descoperind la fiecare incursiune noi si noi detalii, obiecte si colturi de palat nedescoperite pana atunci. E o bucurie, va spun!
Cum multa bucurie a fost si la cina ce ne-a reunit pe toti invitatii Peroni la Le Club. Cum a fost acolo se vede in fotografii, asa ca prea multe nu o sa va spun. Trebuie doar sa mentionez din meniul absolut delicios,  tartarul din trei feluri de peste si calamarii preparati sub indrumarea Chef Zoran Savic. Au fost mai mult decat Yummmmmy!

hklk/

Cam asa a aratat saptamana mea cea fericita. Va invit si pe voi sa vizitati Romanian Design Week si sa va inspirati din stilul de viata fericita pe care ni-l propune Peroni.
Pentru ca e bine. Si o sa aflati ca fericirea inseamna sa te inconjori de lucruri frumoase.

Arrivederci!