HellO, World!

Da, viata e in alta parte. Si nu ma refer aici la cartea lui Kundera, care imi place atat de mult. Nu, ma refer la imaginile de mai jos, realizate in fata unei sectii de votare. De fapt, in fata mai multor sectii de votare, din Bucuresti, unde asa cum vedeti, nu e nimeni. In afara de mine. Nicio coada. Nu scandeaza nimeni: “Vrem sa votam!” Nu e adunata o multime care sa cante “Desteapta-te romane”, cum s-a intamplat la Londra, duminica. Pentru ca Romania doarme. A dormit 50 de ani sub Ceausescu, a tresarit un pic din somn la Revolutie, pentru ca apoi sa se lase tot pe mana lor.
Romania, vorba lui unchi-mio, isi traieste linistita “somnul cel de moarte”. Sau, macar jumate din ea e in mod clar in agonie, din moment ce nu a fost in stare sa iasa la vot. Un drept pentru care acum 25 de ani au murit mii de romani. Dar ce mai conteaza, suntem atat de scarbiti dupa atatia ani de hotie si de bataie de joc din partea politicienilor, incat ii lasam tot pe ei sa faca jocurile. Pentru ca putem. Pentru ca ne e lene. Pentru ca nu ne pasa.

Ei bine, mie imi pasa. Pentru ca eu vreau o tara ca afara. Vreau tara romanilor care au stat la cozi cu orele ca sa li se tranteasca usa ambasadei in nas. Vreau tara pe care si-o doresc ei, fie ca sunt in America, in Germania, in Franta sau in Australia. Cum ar fi sa fim si noi ca ei? Sa iesim la vot pe 16 Noiembrie? Toti.
Peste 5 ani, pentru unii dintre noi va fi prea tarziu.

Love,
O.

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: H&M jacket & trousers, Aldo shoes, Boom Bap hoodie, Oakley sunglasses