“Cheia unei petreceri de succes este umplerea unei camere cu invitati mult mai interesanti si importanti decat tine.”  (Steve Rubbell)
HellO, World!
Studio 54:  Interview Magazine  Party – 23 August 1979. De la  stanga, la dreapta: Jerry Hall, Andy Warhol, Debbie Harry, Truman Capote si Paloma Picasso.
V-ati pregatitit outfiturile pentru petrecerea de diseara? Pentru ca da, sunt sigur ca o sa iesiti undeva  sa petreceti, doar e sambata. Saturday Night Fever nu ne ocoleste pe niciunul dintre noi, nu-i asa? Cel putin mie, apropierea weekendului imi amplifica dorinta de a iesi in oras ca sa-mi fac de cap impreuna cu prietenii.
Dar cum aratau weekendurile bunicilor nostri? Erau ei la fel de agitati cand stiau ca se apropie sfarsitul de saptamana? Erau petrecerile lor la fel de memorabile ca ale noastre?  

Cel putin teoretic, noi stam mai bine. Avem o multime de avantaje, de la dezvoltarea tehnologiei, la usurinta de miscare, sutele si miile de baruri, cluburi, puburi cu zeci si sute de tematici, iar nu in ultimul rand, multimea de branduri de alcool. Si cu toate astea, am ramas surprins sa descopar ca suntem cu mult in urma stramosilor nostri la capitolul organizarii unei petreceri senzationale si cu adevarat de neuitat. Probabil chiar evolutia tehnologiei ne-a facut pe noi mult mai comozi, in comparatie cu the party makers din trecut, care excelau in creativitate.
 Desigur, cele mai tari petreceri din trecut nu apar in cartile de istorie, insa unele au fost atat de extravagante si flamboaiante, cu invitati ce au petrecut zile in sir, incat sunt de neuitat. Iar cand ma gandesc  la cele mai tari petreceri ever, in minte in vine imediat Studio 54. Cel mai cool club din istorie. 

 #partyforhistory sau mai potrivit spus #33-monthsexistenceofwildsucces (#33 de luni de success salbatic) 1977-1979. 
 Studio 54 a fost deschis de principalul actionar, Steve Rubbell pornind de la principiul: “Cheia unei petreceri de succes este umplerea unei camere cu invitati mult mai interesanti si importanti decat tine.” Si uite asa, Studio 54 a intrat in istorie ca fiind cel mai exclusiv, greu de penetrat club din New York, din toate timpurile. 
Petrecerile organizate pana  atunci pareau niste aniversari ale unor copii de gradinita sau niste ceaiuri dansante pe langa efervescenta, nebunia si spectacolul continuu din Studio 54. Show-ul incepea din strada, cu multimea de oameni ce incerca sa patrunda in aceasta cazemata a distractiei fara sfarsit. Iar orele de asteptare din fata intrarii isi gaseau rasplata inauntru, unde cei alesi, “ the RARE crowd” petreceau like there was no tomorrowalaturi de  celebritatile zilei, intr-un echilibru perfect intre alb si negru, gay si straight, pentru ca orice fel de limita sau prejudecata era total desueta aici. 
Multimea in  fata intrarii Studio 54
Grace Jones
John Travolta si Sylvester Stallone
Andy Warhol, Brooke Sheilds, Calvin Klein si Steve Rubbell
Angelica Houston si Jack Nicholson

Party-urile erau de o extravaganta absolut naucitoare, la care contribuiau un mix perfect de muzica, decoruri, imbracaminte, dar mai ales invitatii. Va puteti imagina o petrecere de Anul Nou in care patru tone de sclipici au fost deversate in interiorul Studio 54 si pe langa efectul visual exceptional, langa voi sa danseze: Andy Warhol, Liza Minnely, Bianca Jagger Elizabeth Taylor, Michael Jackson, Calvin Klein, Elthon John, Tina Turner, Diana Ross, Cher, Salvador Dali, Diana Vreeland, John Travolta?
Mie mi se pare ceva  senzational, si as face orice ca sa pot sa ma intorc in timp si sa traiesc experienta unei petreceri in Studio 54.
Pentru ca ma intreb acum, cat de tare a fost de fapt ultima petrecere la care am participat? E adevarat, am plecat cand se crapa de ziua si soarele era cat pe ce sa rasara, dar a fost chiar o petrecere de neuitat? Poate da, poate nu, dar a meritat. Pentru ca stiu ca urmatoarea petrecere va fi si mai tare. Pentru ca stiu ca se poate si mai mult, si mai bine, si simt ca sfarsitul acestui an ne va aduce ceva memorabil. Nu stiu inca ce urmeaza, nu sunt clarvazator, dar simt ca e momentul pentru un #partyforhistory, care sa iasa din orice tipar. Dar pana atunci, sa continuam sa petrecem. 
Pana la#partyforhistory
Love,
O.
Fotografii: Pinterest