A fost o saptamana care mi-a readus zambetul pe buze de multe ori, care mi-a redat speranta in oameni, si m-a facut sa cred din nou ca “#unitisalvam”.

#unitisalvam #rosiamontana

Recunosc, nu am mai fost la un miting de mai bine de 20 de ani. Bine, pe vremea aceea se numeau “defilari de 23 August”, si imi amintesc cum tatal meu ma tinea de mana intr-o multime de oameni posomorati, obligati sa poarte pancarte cu mesaje de adoratie a “conducatorilor mult iubiti”, care abia asteptau ca totul sa se termine, ca sa iasa apoi la “iarba verde”. Ceea ce s-a intamplat ieri in Bucuresti a fost insa cu totul si cu totul alta poveste. Mii, multe mii de oameni frumosi, de la copii de 2 ani pe care parintii ii tineau cu grija de mana, pana la batranele cu zambetul pe buze care au marsaluit kilometri pentru a salva Rosia Montana. M-am simtit senzational alaturi de ei, m-am bucurat cand oamenii fluturau steaguri de la balcoane sau ne aplaudau, iar multi ni s-au alaturat, incat in Piata Universitatii, la finalul mitingului, ne adunaseram mult peste 10.000, convinsi ca “Uniti Salvam Rosia Montana”. Parca nu mai eram in Romania, eram intr-o mirare continua ca aici pot sa iasa in strada atat de multi oameni, ca poate exista asa o solidaritate.

Si nu cred ca mesajul nostru mai poate fi ignorat. Pentru ca sunt convins ca vom fi din ce in ce mai multi. De aceea nu va recomand saptamana asta un alt loc unde sa iesiti si sa va simtiti bine, nu va invit la o terasa sau intr-o galerie de arta, ci va indemn sa veniti in Piata Universitatii. Pentru ca #unitisalvam #rosiamontana. Colectia mea de fotografii de la mitingul de duminica o gasiti mai jos.

Supereroii in actiune #unitisalvam #rosiamontana

Daca vreti sa aflati mai multe despre miscarea “Uniti Salvam”, urmariti pagina de Facebook, AICI.

Elle Septembrie si proiectul “10 pentru Cluj”

O initiativa superba a redactiei Elle, care prezinta designerii noii generatii de la Cluj. Am ales ce mi-a placut mie cel mai mult din proiect si va arat si voua selectia mea, mai jos:

Catalin Valean si colectia lui “Ecce Homo, Sandra Selescu- colectia “Interdependente”

Alina Morar – Colectia “Cu cheia la gat”

Anca Belbe – Colectia “Insectar”; Flavia Daroczi – Colectia “Mariuca Popii”

Mai multe detalii despre proiect, gasiti AICI, pe site-ul revistei Elle. Sau si mai bine, puteti sa o cumparati de la chioscuri, are o multime de alte articole frumoase!

Carlos Ruiz Zafon – Marina

Am facut o pauza de Zafon dupa ce am terminat “Umbra Vantului”, dar dorul de Barcelona, pe care el o evoca atat de frumos in cartile lui, m-a facut sa iau de pe noptiera “Marina”, cartea cea mai draga lui. Citatul cu care incepe romanul, mi-a dat mult de gandit: “Marina mi-a zis odata ca nu ne aducem aminte decat ceea ce nicand nu s-a petrecut”.

Cartea a aparut la editura Polirom si o gasiti in mai toate librariile. Eu am cumparat-o de la Carturesti, dar o gasiti si online, pe site-ul Polirom.

Bjork – Crystalline (Omar Souleyman Remix)

Melodia care m-a urmarit toata saptamana, uimitoare, obsesiva si atat de altfel.

Gasiti un videoclip al remixului piesei AICI.
Clipul original Bjork, e AICI.

Sper ca v-au placut Like-urile mele, pentru ca o sa revin peste o saptamana, cu alte si alte Like-uri.

Pana atunci, ne vedem in Piata Universitatii! Pentru ca #unitisalvam #rosiamontana