HellO, World!

Wow, ce luna! Atat de plina, incat nici nu am mai avut timp sa va mai spun ce se intampla. Sa nu credeti ca m-am lenevit. Nuu! Insa in Octombrie a inceput o avalansa de evenimente si petreceri, m-am revazut cu o multime de prieteni, am alergat cu taxiul dintr-o parte in alta a Bucurestiului, dar am ajuns si in paradisul vinului de la Dealu Mare unde am descoperit cateva comori despre care o sa va spun mai jos. Asa ca, Ladies and Gents, I give you Likes of The Week. OK, of The Month.

Jewel Party #Autor12

Asa cum ne-a obisnuit, Targul de Bijuterie Autor a debutat cu o petrecere. Una foarte reusita si de data asta, mai ales ca locatia a fost una inedita. Mai precis ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, care are si o tare frumoasa terasa de unde poti admira centrul Bucurestiului. Si unde mi-am petrecut aproape toata seara, pentru ca da, petrecerea a avut loc acum 3 zile, cand afara era inca toamna. Si inca una superba, nu cenusie si inghetata de frig. 

Alaturi de Dan Persinaru, initiatorul si organizatorul targului de bijuterie Autor

Cei de la Dizainar au avut un colt amenajat in spatiul de la Hotel Cismigiu, si o sa va puteti reintalni cu ei la Autor

Dupa asa o petrecere, cu multa lume frumoasa si muzica buna, ma astept ca si editia a 12-a a targului Autor sa fie una foarte reusita. Mai ales ca deja Autor s-a transformat intr-un targ international de bijuterie, unde o sa puteti gasi creatii ale 43 de designeri renumiti din Romania dar si din alte tari. Iar faptul ca editia aceasta va fi organizata la Casa Universitarilor (Streada Dionisie Lupu, nr 46) intr-o cladire absolut superba, mi se pare inca un motiv sa nu ratati Autor12. Ne vedem acolo, pe 1 si 2 Noiembrie! Mai multe detalii despre cel mai mare targ de bijuterie contemporana din estul Europei gasiti pe site-ul Autor.

Eclectico Studio – 2.0

De la design de bijuterii trecem la design de obiect si de mobilier, pentru ca Eclectico Studio, showroom-ul meu preferat de decoratiuni vintage, are acum un look nou si mult mai spectaculos. Mai ales ca s-a extins si la etajul superbei vile Art Nouveau de pe strada Budisteanu, 18, iar cand am descoperit podul, i-am spus lui Stefan Cosma, ca vreau sa ma mut imediat acolo. Desigur, era o gluma, insa ce a reusit sa faca Stefan si echipa lui mi-a depasit cu mult asteptarile. Stiam ca au muncit toata vara la reamenajare, iar acum ca am vazut rezultatul, nu pot decat sa-i felicit.

Podul, amenajat spectaculos (Foto: Eclectico Studio)

Hugo Spritz sau Prosecco? Cred ca la asta meditam. (Foto: Prosecco Bar)

Si pentru ca o surpriza nu vine niciodata singura, la petrecere am aflat si ca site-ul Eclectico Studio a fost imbunatatit si puteti sa-l vizitati si voi, daca sunteti in cautarea unei piese deosebite de mobilier sau a unui obiect de decor cu istorie, pe www.eclecticostudio.com . Eu abia astept sa imi cresc colectia de vaze albe achizitionate de la ei!

Crama Domeniile Sahateni

Poate nu ati auzit de acest loc, insa sunt sigur ca de oenologul Aurelia Visinescu ati auzit. EI bine, in urma cu o saptamana am avut bucuria sa o cunosc, fiind invitat alaturi de alti jurnalisti si bloggeri la ea acasa. Bine, nu chiar la ea acasa, ci pe Domeniile Sahateni, locul unde cred ca se simte cel mai bine, pentru ca este podgoria pe care a cumparat-o si a crescut-o in ultimii ani, transformand un fost IAS comunist intr-o afacere de succes.


 

Alaturi de Cristina Mazilu si Dragos Varsandan, ascultand povestile vinului spuse de Aurelia Visinescu

Pretioasa rezerva de vinuri din colectia Anima

Crama Domeniile Sahateni este plasata chiar in mijlocul zonei viticole Dealu Mare, avand 76 de hectare de vita de vie ce se intind pe dealurile ce inconjoara Muntii Carpati. La baza acestora sunt cultivate soiurile albe si Pinot Noir, iar pe varfurile dealurilor se afla vitele de vie cu struguri rosii, cu coacere tarzie. Am aflat de la Aurelia Visinescu o multime de secrete ale obtinerii unui vin senzational, in timp ce ne facea un tur al cramei. Stiati ca baric-urile (butoaiele) in care se face vinul trebuie sa provina neaparat din emisfera nordica? Asta pentru ca stejarul care creste in sudul planetei, are un lemn mult prea poros, iar asta afecteaza calitatea finala a vinului.
Si pentru ca vizita la crama nu se putea incheia asa, am trecut apoi la o degustare din cele mai bune vinuri ale Domeniilor Sahateni. Recunosc ca vinurile rosii au fost absolut senzationale, mai ales vinul Anima 3 Fete Negre si Grand Reserve 2011. Dar desi eu sunt un fan al vinurilor rosii, am degustat si o Tamaioasa Romaneasca din colectia denumita Entuziasm 2013, care mi-a placut teribil de mult! Puteti afla mai multe despre istoria acestor vinuri si mai ales de unde puteti sa le achizitionati de pe site-ul AureliaVisinescu.com


Campari – Embrace The Bitterness

Luni seara am fost invitat la un eveniment foarte pe gustul meu. Recunosc, mi-a luat ceva timp pana am invatat sa apreciez finetea gustului amar, dar de cativa ani buni sunt fanul ciocolatei cat mai negre, a vinului cat mai sec si cocktailurilor cu un touch de bitter. Pentru ca, de fapt, am descoperit ca in spatele acelei senzatii pe care ti-o da initial oricare din cele enumerate mai sus, se afla o adevarata desfatare pentru simturi. Si asta incearca de fapt sa faca programul Embrace The Bitterness. Iar la editia pilot a acestuia am fost invitat in barul Flair Angel, sa particip alaturi de alti 19 invitati, pentru o demonstratie a ceea ce urmeaza sa se intample in toata tara, la initiativa celor de la Campari.

Marius Gogoasa


Astfel, am aflat ca Embrace The Bitterness e un program international de instruire a barmanilor in arta prepararii de cocktail-uri, un omagiu adus culturii bauturilor bitter.
Gruppo Campari si Exquisite Bar Solutions aduc in Romania acest concept educational nou, menit sa insufle barmanilor pasiunea pentru bauturile legendare, cu gusturi bitter relevante, transformate in formule noi si fascinante. Un val nou de barmani profesionisti, foarte bine educati, urmeaza sa descopere secretele prepararii unui coktail indraznet construit in jurul unei esente bitter.
Marius Gogoasa, instructor de complete bar training si owner al Flair Angel Bar (organizatorul a numeroase competitii nationale si internationale, cu multiple specializari obtinute in Statele Unite si in Europa) a sustinut editia pilot a programului Campari Embrace The Bitterness, si recunosc ca am invatat si am aflat o multime de lucruri de la el. Marius este o adevarata enciclopedie vie in domeniul bauturilor alcoolice, pentru ca ne-a purtat prin istoria acestora din antichitate pana in prezent, asta ca sa ne dam seama ca fenomenul bauturilor bitter este unul cu o foarte veche traditie.
Iar ca sa nu ramanem doar la teorie, am si urmarit modul in care a preparat cateva cocktailuri cu un gust genial, asa ca sunt  sigur ca o sa revin cat de repede la Flair Angel, pentru a le savura din nou. Le vedeti in fotografiile de mai sus, arata foaaarte bine, dar trebuie neaparat sa le si incercati! Asa ca treceti intr-o seara pe la Palatul Bragadiru si poate aveti noroc sa dati chiar de Marius in barul de la Flair Angel. Rugati-l sa va prepare un cocktail. Pentru ca am aflat acum de la el, ca o bautura trebuie sa contina urmatoarele ingrediente pentru a se numi cocktail: alcool, zahar, apa si bitter. 
So, cand ati baut ultima oara un cocktail adevarat?
LOve,
   O.

P.S. Revin maine cu partea a doua a Likes of The Week (October Issue).

Pana atunci, va invit la dans: