HellO, WOrld!

 

 

Afara sunt multe grade peste 30, orasul se topeste sub soare, asa ca singura mea dorinta in acest moment este sa ajung cat mai repede pe o plaja. Dar cum vacanta mea vine abia saptamana viitoare, astazi nu pot decat sa visez la cele mai frumoase plaje pe care am ajuns in calatoriile mele. Si pentru ca au fost destul de multe, am facut un Top 5 al lor:

 

5. Barceloneta, Barcelona, Spania

Barceloneta, Barcelona, Spain

E singura plaja dintr-un oras ce apare in top. Dar Barcelona nu ar fi la fel fara Barceloneta, plaja care a propulsat orasul catalan pe primul loc in topul oraselor mele preferate. Cu nisipul auriu si marea cu valuri blande, Barceloneta este locul de intalnire al localnicilor si turistilor care petrec aici ore bune bronzandu-se, petrecand sau facand sport.

4. Koukounaries Beach, Skiathos, Grecia

Koukounaries Beach, Skiathos, Greece

E considerata una din cele mai frumoase plaje din lume, pentru culoarea  turcoaz a apei ce contrasteaza cu verdele intens al padurii de pini ce o margineste. Se afla intr-o rezervatie naturala de pe insula Skiathos, asa ca daca va plac vacantele in Grecia, nu trebuie sa ratati una pe insula unde s-a filmat musicalul Mamma Mia si unde se afla aceasta plaja de vis.

3. Las Teresitas, Tenerife, Spania

Las Teresitas, Tenerife, Spain

Singura plaja cu nisip auriu de pe Tenerife, este si cea mai faimoasa de pe aceasta insula spaniola din Oceanul Atlantic. Nisipul super fin a fost adus din Sahara, astfel incat Las Teresitas iese in evidenta imediat printre toate celelalte plaje din Tenerife, care au, de obicei, un nisip negru, vulcanic. Plaja imensa este marginita de palmieri, se afla la doar 10 minute de mers cu masina din Santa Cruz (capitala insulei), si este absolut superba. Mai ales ca aici poti face plaja linistit si in Decembrie, cand temperaturile ajung si la 30 de grade.

2. The Basin, Rottnest Island, Australia

The Basin, Rottnest Island, Australia

Insulita asta de corali din Oceanul Indian, aflata la doar cateva mile de coasta Australiei de Vest, are unele din cele mai frumoase plaje pe care le-am vazut ever. Iar The Basin este giuvaerul acestei insule, cu nisipul sau alb stralucitor, apele transparente si farul ce se vede in departare. Daca ajungeti cumva aici, s-ar putea sa vedeti in tufisuri cei mai mici canguri din lume, Quokka, care traiesc pe aceasta insula.

 

1. Spiaggia Rosa, Sardinia, Italia

Spiaggia Rosa, Sardinia, Italy

Asa cum ii spune si numele, e o plaja roz. De fapt, aceasta plaja minunata se afla pe o insulita din rezervatia Unesco La Maddalena, de langa Sardinia, si se poate ajunge aici doar cu barca sau iahtul. Facuta celebra de Antonioni in filmul Desertul Rosu, Spiaggia Rosa este singura din acest top unde nu se poate face plaja. Asta pentru ca microorganismul care transforma plaja in roz este foarte sensibil si atunci este protejat. Insa puteti sa apropiati de plaja , sa va asezati pe pietrele rosii ce o marginesc si sa admirati unele din cele mi frumoase tonuri de albastru pe care o sa le gasiti in Mediterana.

 

LOve,

O.