Mai e o saptamana din Noiembrie, una din lunile din an in care ma simt rasfatat. De ce? Pentru ca deja e mult prea frig pentru ati mai petrece zilele pe afara, asa ca imi regasesc casa, o redescopar si incep sa ma simt din nou bine cu ea. Iar pentru asta am nevoie de muzici frumoase, de filme care sa imi incalzeasca sufletul si de carti, multe carti pe noptiera. Am facut o selectie din toate, mai jos, si sper sa va bucure recomandarile mele pentru serile friguroase de Brumar.


Sweet November


Am inceput, desigur, cu “Sweet November”. Un film superb, ce dateaza din 2001, care ne vorbeste despre viata, sau mai bine spus despre lucrurile importante din viata. Pe care, de cele mai multe ori, nu le mai observam. Si care sunt atat de aproape, de evidente, insa le ignoram, incetand sa ne mai bucuram de ele. Chiar daca de fapt este atat de simplu. De vazut intr-o duminica, cu o cana de ciocolata calda alaturi.

Trailerul filmului cu Charlize Theron si Keanu Reeves il puteti vedea AICI
Fotografie imdb.com


Royksopp – Something in My Heart

Ii ador pe cei de la Royksopp, iar formatia The Irrepresibles am descoperit-o recent si ma fascineaza, asa ca am fost foarte bucuros cand am auzit saptamana trecuta piesa lor.

Noua  melodia a celor de la Royksopp, in colaborare cu Jamie Irrepressible, o puteti asculta AICI. (Fotografie prefixmag.com)


 Ana Blandiana – La cules ingeri

O superba fotografie a Anei Blandiana din anii 70 (sursa foto: anablandiana.com)

 …Din cand in cand
Un pocnet infundat
Ca la caderea
Unui fruct in iarba.
Cum trece timpul!
S-au copt si-au inceput sa cada
Ingerii:
S-a facut toamna si-n cer…

In The Mood For Love
E in topul filmelor celor mai frumoase vazute de mine. Scenariul, imaginile, actorii senzationali si muzica alcatuiesc o poveste atat de frumoasa incat e de vazut si revazut oricand. Iar Noiembrie mi se pare luna cea mai potrivita pentru a urmari aceasta poveste de dragoste. De savurat alaturi de un pahar cu vin rosu.

Trailerul filmului semnat de regizorul Wong Kar Wai, il puteti vedea AICI.

Nouvelle Vague – In A Manner Of Speaking

Perfecta pentru o seara de Sambata. Sau de Marti. Sau de oricand in Noiembrie.

 
Melodia o puteti asculta AICI
Telespan – Cimitirul
 
De cartea lui Telespan v-am mai povestit AICI. Daca nu ati cumparat-o si citit-o inca, grabiti-va. Iar daca va doriti un exemplar cu autograf, nu uitati ca pe 23 Noiembrie, in cadrul targului de carte Gaudeamus, va avea loc lansarea oficiala a cartii, la ora 16.00, in pavilionul central Romexpo. Desigur, participantii sunt rugati sa poarte negru. Amanunte, AICI.

Woodkid – Iron (Quintet version)


Minunata melodia interpetata in varianta unplugged o puteti asculta AICI. Pe Woodkid il puteti vedea in conert la Bucuresti, la Romaero Baneasa, pe 5 decembrie, in cadrul  “Transformation Event by ABSOLUT”. Mai multe informatii puteti afla de pe pagina oficiala a evenimentului AICI.

 Asta a fost selectia mea pentru Noiembrie. Desigur ca sunt multe altele pe care as vrea sa vi le recomand, dar mi s-a spus sa mai scurtez postarile. Ceea ce am si facut.

Noiembrie frumos va doresc!