“Iubirea misca Soarele si celelalte stele.” (Dante – Paradisul)

 

HellO, WOrld!

 

Mai putin internetul. Care e plin de orice, mai putin de iubire. Inca de acum cateva saptamani, atunci cand am hotarat sa lansez un nou produs in colectia O. My Love, am inceput sa urmaresc mai atent ce se intampla in social media referitor la acest sentiment. Incercam cumva sa “contabilizez” declaratiile de dragoste pe care le vad postate pe Facebook si Instagram. In fiecare zi insa dadeam peste postari nenumarate cu pisici (dar si cu alte animale de companie, si ele foarte iubite), comentarii asupra vremii, vacantelor de vis recente sau mai indepartate in timp, postari despre politica/politicieni, despre mizeria/poluarea/traficul/transportul in comun din Bucuresti, glume si meme-uri despre personaje mai mult sau mai putin celebre (Dana Budeanu sau nu) si, evident, in ultimul timp, postari despre Coronavirus. Si de ieri, despre cat de bine arata J.Lo. Doh! (Si Shakira, nu as ignora-o nici pe ea). Evident, toate postarile de mai sus adunau zeci, sute, mii de inimioare (de alea virtuale). Dar adevarata iubire, declaratiile de dragoste apareau stingher, in cate o postare, o data la doua zile. Maxim. OK, mi-am zis, poate romanii nu sunt obisnuiti sa isi faca publice sentimentele pe platforme de socializare. Sau nu pe astea. Nah, pana la urma e ceva intim. Asa ca mi-am descarcat Tinder. You know, acel Tinder. Am zis ca acolo o fi toata dragostea.

O My Love Ovidiu Muresanu

_MG_9585-1

O. My LOve Ovidiu Muresanu

_MG_9777-1

WRONG!

Dragostea nu e nici acolo. Ma rog, nu aia romantica, in niciun caz. Pare ca romantismul s-a evaporat complet, este ceva teribil de desuet si daca cumva te apuci sa faci astfel de gesturi vei fi trimis automat intr-o zona ridicola, in care toti prietenii tai te vor exila definitiv. Nu, totul e pe swipe right and sex. Si daca nu merge, next. In doua zile am strans nenumarate Match, asa ca am reusit sa ma lamuresc ce e si cu Tinder Love. In nici un caz nu prea e pe genul Romantic. E mai mult pe alte genuri, mai de actiune. Nu ca as avea ceva impotriva actiunii, cui nu-i place? Dar totusi, unde e dragostea, daca mai e? Mai avem nevoie de ea?

V-am intrebat pe cei care ma urmariti pe Instagram ce inseamna iubirea. Si raspunsurile au fost foarte frumoase. Siropos de romantice. Si multe. Apoi v-am intrebat cum stati cu dragostea, iar aici parca s-a lasat ceata peste voi. Nu cred ca am avut niciun raspuns de bine. Totul era pe tonuri de gri, in genul “speranta moare ultima”, “o mai astept si mai sper”, etc. Si mi-am dat seama ca daca nu vorbesti despre dragoste, daca nu iti asumi public ca iti doresti sa traiesti un asemenea sentiment, va fi foarte greu sa ajungi sa iubesti. Adio intalniri si plimbari prin parc, adio cine romantice, adio buchete de flori si mai ales, adio declaratii de dragoste.  Nu-i asa ca suna foarte trist? Adica basmele alea cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene o sa ramana doar basme? Si nu numai alea, toate romanele de dragoste, toate filmele romantice, toate mandriile si prejudecatile si Romeii si Julietele, toate Eat, Pray Love-urile vor ramane fora love? Forever?

De aceea v-am dedicat declaratia asta de dragoste purtabila. O gasiti in varianta pe roz, dar si pe gri, pe TheStoriesofO.ro. Bluza O. My Love e unisex, asa ca puteti sa o purtati pe rand, in cuplu, se potriveste si in formula slim fit cat si oversized. E ca dragostea, care nu are niciun fel de limitari. Oricum ar fi, e minunata.

O. My LOve Ovidiu Muresanu

O. My Love Ovidiu Muresanu

_MG_9968-1

_MG_9644-1

Important insa e sa o gasesti. Iar ca sa o convingi, sa ii faci o declaratie de dragoste.

Cam ca asta, scrisa de Johnny Cash sotiei lui, Jane Carter: “Gândim la fel. Ne citim gândurile. Știm ce vrea celălalt fără să întrebăm. Câteodată ne enervăm unul pe altul. Poate că, uneori, fiecaruia i se pare că celuilalt i se cuvine. Dar din când în când, cum se întâmplă azi, mă gândesc la lucrurile astea și-mi dau seama cât de norocos sunt să-mi împart viața cu cea mai extraordinară femeie pe care am cunoscut-o.”, considerata cea mai frumoasa scrisoare de dragoste din toate timpurile.

Eu abia astept sa va vad declaratiile de dragoste. Online.

 

LOve,

O.

 

Photography:  Ionuț Gighileanu
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: O. My Love sweatshirt, from The Stories of O., Topman suit, Fendi sunglasses, Fila sneakers.