HellO, WOrld!

Postarea de azi ar fi trebuit sa se numeasca de fapt “Cum mi-am descoperit cativa muschi noi”. Vreo 17, mai precis. Ma rog, atatia am reusit sa numar dupa ce am avut febra musculara vreo 3 zile, in niste locuri care nici nu credeam ca se preteaza la asa ceva. Iar toata “suferinta” asta mi s-a tras de la prima sedinta de antrenament XBody la care am luat parte.

Recunosc, totul este este extrem de distractiv. Aflasem deja ca o astfel de sedinta, care dureaza 20 de minte, inlocuieste un antrenament intens de doua ore la sala. Iar asta m-a facut foarte curios. De aceea am si acceptat invitatia celor de la NextFit, care au o echipa de antrenori profesionista si certificata in antrenamentele EMS (Electrical Muscle Stimulation).

FullSizeRender (202)

DSC_1400

20

DSC_1426

FullSizeRender (203)

DSC_1429

Dar ce e de fapt EMS-ul asta? In primul rand, o sa ai senzatia ca ai fost distribuit intr-un film SF (pornind de la costumul ce te face sa semeni cu Batman, pana la aparatul in sine, plin cu tot felul de senzori, nenumarate luminite si grafice). Costumul pune electrozii in contact direct cu corpul tau, astfel incat cele noua mari grupe de muschi sa fie antrenate eficient. Odata ce aparatul este pornit, sub indrumarea antrenorului, o sa simti cum impulsurile electrice actioneaza asupra muschilor pe care ii contracta in timp ce tu urmezi programul decis de antrenor. Desigur, acesta iti seteaza si intensitatea impulsurilor electrice, astfel incat sa ai parte de cel mai eficient antrenament. Iar asta inseamna sa rezisti pana la sfarsit, pentru ca da, chiar daca merg la sala constant, antrenamentul cu XBody a fost unul foarte solicitant, cam ca o combinatie intre o ora de cycling cu o ora de antrenament intens cu greutati. Ma rog, asa se si explica faptul ca mi-am descoperit 17 muchi noi in organism. Si faptul ca am avut febra musculara vreo 2-3 zile.

Asta inseamna ca antrenamentul a fost eficient. Chiar daca mi-a luat doar 20 de minute din pauza de masa. Insa  am lucrat toate grupele de muschi, fara sa-mi afecteze articulatiile, iar rezultatele s-au vazut chiar dupa prima sedinta – muschi mai tonifiati si o forta mai mare in momentul in care m-am intors la antrenamentele clasice in sala.

Ce obtii in urma unor antrenamente cu EMS? In primul rand, economisesti timp: ai nevoie saptamanal de doar doua sedinte de cate 20 de minute pentru a ajunge in forma maxima. Astfel o sa-ti cresti masa musculara si o sa arzi grasimile nedorite, o sa-ti dezvolti armonios intregul corp si o sa scapi de durerile de spate. Mai multe puteti sa aflati de la Alex, managerul NextFit si antrenor certificat EMS, daca urmariti filmul de mai jos.

Daca v-a convins si pe voi, ne vedem la antrenament. A venit vara, e timpul pentru #FitMyBody !

LOve,

O.