HellO, WOrld!

 

Astazi va scriu despre unul dintre brandurile mele de ochelari preferate, brand care se va gasi in magazinul Optiblu Feeria (Baneasa) incepand cu data de 1 aprilie.

Nascut  in West Hollywood, pe Sunset Boulevard, brandul de ochelari Oliver Peoples intra in portofoliul Optiblu.

Cu atuurile geografice de origine, Oliver Peoples a adus de-a lungul timpului in colectiile sale unicitatea culturala a orasului Los Angeles, de la elemente de moda, film, arta, muzica si pana la stilul de viata degajat californian. Toate fac parte din ADN-ul acestei povesti care a inceput la finele anilor ’80.

Si, pentru ca orice poveste are un autor, Oliver Peoples inseamna un autor colectiv, chiar si pentru cei care au achizitionat o colectie impresionanta de ochelari de vedere vintage.

De la vintage si pana la elementele futuriste, formele geometrice si culorile folosite de-a lungul timpului a fost o lunga calatorie, asupra careia si-au pus amprenta toate schimbarile culturalo-sociale prin care a trecut America pana in prezent. Dar estetica vintage ramane in continuare “inima” brandului.

Oliver Peoples details 2, OPTIblu

Unul dintre fondatorii Oliver Peoples este Larry Leight, nascut si crescut in Los Angeles. Leight este optician si, dupa ce a terminat studiile, si-a inceput aventura in industria ochelarilor.

Inspiratia modelelor create de Leight vine tocmai din stilul sau de viata(aici avem cateva pasiuni comune): pasiunea pentru surf si calatorii. Formele create de acesta au o filosofie aparte, care a influentat procesul universal al designului de ochelari.

Toti ochelarii Oliver Peoples sunt produsi in atelierul din West Hollywood, sub atenta supraveghere a lui Leight.

Detaliile sunt cele mai importante, regasite in toate etapele creatiei, de la schita si pana la forma finita. Inovatia si curiozitatea pentru tot ce este nou fac ca ochelarii Oliver Peoples sa fie recunoscuti pentru lentilele cu polarizare superioara, realizate din materiale conscious care filtreaza lumina si sunt protejate chiar si atunci cand nu sunt purtate.

O alta amprenta Oliver Peoples este aceea a atemporalitatii. Ochelarii devin iconici si sunt mosteniti din generatie in generatie. Modelul O’Malley, purtat de Glenn Close in “Damages” este unul dintre hiturile Oliver Peoples, la fel ca si modelul 523 de ochelari de soare, purtat de Brad Pitt in filmul “Fight Club”.

Gata, nu va mai dezvalui nimic, tot ce aveti de facut este sa dati o fuga in magazinul Optiblu si sa va faceti singuri o parere.

 

LOve,

O.