AlOha, WOrld!

The sun is up (finally!), so, it’s a perfect day for surfing! Are you ready?

Eu sunt pregatit! Asa ca va invit pe o splendida plaja din Tenerife, ca sa ii cunoasteti pe monitorii mei de surf: Amedeo, Marco si Tommaso.
Dar cum am ajuns eu acolo?

Well, stiti ca imi plac provocarile. Asa ca in momentul in care Tibi, de la SUP Academy Romania, mi-a spus ca va organiza un surf camp in Tenerife, am decis ca trebuie sa merg. Nu conta ca habar n-am sa inot, dar mi se parea o experienta fenomenala, pe care nu aveam voie sa o ratez. Am mai convins doi amici sa vina cu mine si asta a fost, in urma cu doua saptamani am aterizat pe aeroportul Tenerife Sur, pregatit sa dau piept cu valurile Atlanticului. Si am dat!
De fapt, la primele incercari, am fost mai mult sub valuri, evident. Si am si ingitit vreo jumatate de Atlantic (e al naibii de sarat), insa nu am abandonat lupta, mai ales ca ii aveam pe cei trei surferi profesionisti langa mine.

Surful e o chestie de echilibru.
Ai nevoie de ceva conditie fizica, evident, pentru ca altfel nu prea ai cum sa te lupti cu valurile, insa, asa cum ne-au aratat Amadeo, Marco si Tommaso, lucrurile sunt mult mai simple decat par cand privesti niste surferi facand acrobatii pe valuri la TV.
E adevarat, nici nu ne propuseseram sa ajungem din prima zi niste regi ai valurilor. Asa ca am inceput cu incalzirea si cu invatarea miscarilor de baza, pe plaja.

Paddle, Paddle..
Push Up!
Back Foot!
Stand Up!

Sunt cei patru pasi de urmat pentru a ajunge sa stai in echilibru pe placa de surf.

Si asta se auzea pe plaja din El Medano, unde ne stransesem cei 15 cursanti (unii incepatori, ca mine, altii care mai participasera la alte surf-camp-uri). Eram foarte concentrat la explicatiile lui Amedeo – asa cum se vede din fotografiile unde apar alaturi de George. Insa odata ce am ajuns in valuri, lucurile s-au schimbat radical, pentru ca nu mai aveam deloc timp sa ma gandesc ce am de facut. Nu de alta, dar se apropia un val de doi metri de mine. Asa ca m-am urcat pe placa si am asteptat sa vad ce se intampla. Ei bine, fara vesta de salvare si doar cu costumul de neopren pe mine, ancorat de placa doar printr-o coarda ce se leaga de picior, am experimentat prima mea senzatie de plutire pe apa din viata mea. E bestial! In cateva secunde ajunsesem deja pe plaja, dus de valul urias. Nu ma ridicasem pe placa (nici macar nu incercasem sa fac asta), insa dintr-o data m-am simtit un mini Kelly Slater. Un micro Kelly Slater, mai bine zis, insa mi-am dorit sa ma intorc imediat si sa incerc din nou. Si din nou. Ceea ce banuiesc ca a facut si el  la inceput, iar perseverenta asta l-a facut  campion mondial. Poate nu o sa ajung atat de departe, insa stiu sigur ca m-am indragostit de surf.

Chiar daca nu am reusit sa ma ridic in prima zi pe placa. Insa cele doua ore de incercari de imblanzire a valurilor au fost unele din cele mai frumoase din viata mea. Cativa din colegi reusisera sa isi tina echilibrul pe placa, i-am admirat plutind pe valuri si mi-am promis ca a doua zi voi fi si eu mai perseverent.

Pentru moment insa, eram foarte mandru de ceea ce reusisem.

I was a Proudly Surfer With A Molecule-F T. Apoi l-am dat jos si am facut poza de final, zambind.

Amedeo, Marco si Tommaso si Tibi – momentele de relaxare de la finalul unei sesiuni de surf . (Fotografie facuta de Mihai, mie mi se terminase bateria la telefon)

LOve,
  O.

Photography:  Valentin Denis
Hair Style: Robert Both Studio  


The project Friday is in LOVE with O. it’s realized with the special support of Molecule F, and it’s a tribute to Romanian designers.