Majoritatea prietenilor mei nu pleaca in vacante fara sa-si ia cu ei in bagaj amuletele sau talismanele aducatoare de noroc si care, conform superstitiilor lor, ii apara de orice surpriza neplacuta. De la mici ursuleti de plus la brelocuri, de la bratari la perechi de ochelari de soare, fiecare dintre ei nu se urca in avion, tren sau masina neinsotiti de aceste portbonheur. Nu sunt eu foarte superstitios, insa dupa cum stiti, nici eu nu plec in vreo vacanta fara perechea mea favorita de Converse. Sau mai bine spus, nu plecam.

Pentru ca da, in vacanta mea de la Istanbul am decis sa ii las acasa si sa incep o noua aventura. De data asta in compania tricoului “Proudly Wearing Romanian Designers”, editia limitata pe care o gasiti pe Molecule-F. Stiti deja ca sunt indragostit de designerii romani si atunci am ales sa fac din asta un statement al vacantelor mele. Va spun sigur ca el a fost remarcat in Istanbul, pentru ca l-am purtat cu mandrie chiar in moscheea emblema a orasului, superba Moschee Albastra.
Am admirat-o zile in sir de la fereastra hotelului meu pana am hotarat sa o vizitez. Am ales o dimineata insorita, in care am putut sa ma bucur de gradinile pline de lalele si copaci infloriti din jurul moscheii (in Aprilie, la Istanbul, are loc Festivalul lalelelor – o floare simbol pentru ei, asa ca intreg orasul arata ca o gradina olandeza).

Total look: Molecule F T shirt, Scotch & Soda trousers, H&M jacket, Nike sneakers, Illesteva sunglasses

Insa cel mai mult m-a bucurat linistea si racoarea din interior, unde am admirat miile si miile de placi de faianta albastra ce o decoreaza si de la care i-a si revenit supranumele cu care este cunoscuta in toata lumea: Moscheea Albastra. Va indemn sa nu o ratati daca ajungeti in orasul de pe malurile Bosforului, mai ales ca vizitarea ei este gratuita. Va trebui insa sa va supuneti rigorilor canoanelor islamice, respectiv sa renuntati la incaltari la intrarea in moschee, sa va imbracati decent si sa va acoperiti capul (in cazul doamnelor). Dupa ce m-am bucurat de minunatiile din interiorul cladirii construite undeva la sfarsitul secolului al XVII-lea la cererea sultanului Ahmed, care si-a dorit sa ridice o moschee mai frumoasa si mai mare decat Hagia Sofia, am iesit din nou in soarele arzator. Ma simteam foarte bine, cerul era extrem de senin, copacii infloriti si atunci mi-am dat seama ca noul meu talisman functioneaza! Pentru ca in acelasi timp, la Bucuresti ploua cu galeata. Iar eu zambeam cu gura pana la urechi “Proudly Wearing Romanian Designers”. In Istanbul.

Love,
O.

Proiectul Friday is in LOVE with O. e realizat in colaborare cu Molecule F

Most of my friends are not going on vacation without even taking with them some amulets or talismans for good luck. From small teddy bears to key chains, bracelets pairs or sunglasses, each of them get on the plane, train or car always accompanied by these portbonheur. I’m not a very superstitious person, but as you know, I’m not going anywhere in holiday without my favorite pair of Converse. Til now, actually. 
Because starting with my vacation in Istanbul I decided to leave them at home and to start a new adventure . This time in the company of ” Proudly Wearing Romanian Designers ” T shirt, limited edition, that you can find on Molecule -F . You already know that I’m in love with the Romanian Designers, so I decided to make this a statement of my future holidays. And I’m pretty sure that my new talisman was already noticed in Istanbul , because I wore it with pride even in the most famous mosque of the city, the beautiful Blue Mosque.
So, after I enjoyed the wonders of the amazing mosque that was built somewhere in the late seventeenth century at the request of Sultan Ahmed, I went out into the amazing gardens. I felt then a very strange kind of happiness (you know, you don’t need to many things to be happy :)). A very blue sky, some beautiful trees in bloom and a T shirt. And suddenly, I realized that my new talisman works! Because meanwhile, in Bucharest was raining cats in dogs. So I smiled from ear to ear, ” Proudly Wearing Romanian Designers “. In Istanbul.

Love,
O.

The project Friday is in LOVE with O. it’s realized with the special support of Molecule F, and it’s a tribute to romanian designers.
 

Hair Style: Robert Both Studio