HellO, WOrld!

 

Cand am ales sa port tricoul cu Mickey Mouse, personajul simbol al lui Walt Disney, in ziua vizitei mele la Segovia, habar nu aveam ca voi nimeri intr-un oras desprins din basmele desenate ale celebrului regizor. Segovia it’s like a fairy tale! E un orasel mic, dar de poveste, si efectul asta e amplifiat de cladirile din marmura sau calcar ingalbenit, care fac ca totul in jur sa straluceasca, iar cerul sa aiba o culoare de un albastru ireal. Poti in orice moment sa-ti imaginezi pe stradutele din Segovia niste dueluri intre cavaleri inflacarati de amor si pe domnitele care privesc emotionate de la balcoane, investmantate in rochiile lor celebre, cu multe, dar foarte multe, volane.

Segovia Ovidiu Muresanu 1

Segovia Ovidiu Muresanu 4

Segovia Ovidiu Muresanu 12

Segovia Ovidiu Muresanu 9

E un orasel tare frumos, cu o istorie care se intinde pe mai bine de 2000 de ani (de altfel, am scris AICI despre celebrul apeduct construit in oras de catre romani, si care este in continuare atractia principala a Segoviei). Si pentru ca este asa de pitoresc si arata ca un decor de basm, castelul regal de aici, celebrul Alcazar de Segovia, a fost ales ca model pentru castelul Cenusaresei, exact, de catre Disney. OK, coincidenta un pic cam weirdo, dar fie. Chiar nu aveam de unde sa stiu, atunci cand mi-am ales garderoba pentru vizita asta de o zi in Segovia. Care se afla la circa 35 de minute de mers cu trenul rapid de Madrid. Si eu chiar va recomand o vizita de o zi in Segovia, asta daca aveti timp mai mult de petrecut in Spania. Asta pentru ca are apeductul celebru si centrul vechi incluse in Patrimoniul UNESCO. Are niste stradute super pitoresti, exact ca cele din basme sau din romanele cu cavaleri. Alcazar de Segovia e foarte frumos. Iar orasul, cu muntii inzapeziti aflati in departare, arata ca o bijuterie.

Segovia Ovidiu Muresanu 2

Segovia Ovidiu Muresanu 3

Segovia Ovidiu Muresanu 10

Segovia Ovidiu Muresanu 6

Segovia Ovidiu Muresanu 11

Segovia Ovidiu Muresanu 5

Si dupa cum se vede, eu l-am descoperit intr-o zi de vara incredibil de calda, pentru ca aici, desi te afli in apropierea unor munti inzapeziti tot timpul anului, clima este mediteraneean uscata. Si verile pot fi destul de toride, asa ca daca va programati o vizita, incercati sa ajungeti cat mai devreme. Apoi, la pranz, puteti sa va relaxati la una din terasele din centrul vechi, si sa incercati niste cochinillo de Segovia (un fel de purcelus de lapte) cu niste cerveza alaturi.

La vida es un carnaval, anyway. Enjoy it!

 

LOve,

O.

 

Photography:  Tiberiu Capudean
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Moschino x H&M Tshirt, Topman shorts, Nike sneakers, Illesteva sunglasses, H&M Pride socks.