HellO, WOrld!

 

Intotdeauna cand merg la Cluj simt cumva ca ma intorc acasa. E orasul meu preferat din tara si ma leaga atatea amintiri frumoase de el, atat din vremea studentiei (oooh, strada Piezisa si Croco – ala vechi, desigur), dar si mai recente, de cand Cluj a devenit orasul care da tonul festivalurilor de orice fel, incat simt un imbold din ce in ce mai mare sa ma intorc acolo. Poate nu o sa-mi iasa planul asta, dar sigur o sa merg la Cluj de fiecare data cand voi fi invitat si o sa pot sa dau o mana de ajutor.

De data asta am revenit pentru (cred) cel mai mare eveniment de moda din Romania, Gala Universitatii de Arte si Design, sectia Design Vestimentar. Un eveniment care a ridicat standardele cu mult in lumea Facultatilor de Moda din Romania, si care ma bucur ca este din ce in ce mai frumos, mai bine organizat si cu colectii din ce in ce mai bine realizate si conturate, desi vorbim despre creatii ale unor absolventi sau masteranzi. Munca enorma a echipei  coordonate de Prof.Univ.dr. Elena Basso Stanescu si de Lect.Univ.dr.Lucian Broscatean se vede si anul acesta am fost din nou placut surprins de colectiile prezentate pe podiumul de la Cluj, gazduit acum de Platinia Center.  Mai ales ca din cele 21 de colectii realizate de absolventi si masteranzi, o buna parte au fost mixte sau chiar am vazut colectii dedicate in intregime barbatilor.

Dintre acestea, mi-a atras atentia colectia EON, realizata de Madalina Stan si inspirata din lumea viselor, cu materiale naturale si taieturi drepte, haine supradimensionate si culori discrete. Alta preferata a mea, aflata oarecum in antiteza cu colectia Madalinei, este The Return of The Shreds, al lui Borbala Ferencz. Aceasta pune accentul pe reciclarea deseurilor din plastic sau textile, folosind volume si transparente in combinatie cu culori puternice, neon.

Insa mai jos gasiti look-urile mele preferate din toate colectiile cu piese pentru barbati pe care le-am vazut la CLuj.

15-Master-Borbala-Ferencz-4

Ferencz Borbala – Colectia The Return of The Shreds

21-Master-Madalina-Stan-3

Ovidiu Muresanu Gala UAD

Madalina Stan – Colectia EON

2-Licenta-Naomi-Turcu-5

Naomi Turcu – Colectia Alarm

19-Master-Bianca-Ilonca-4

Bianca Ilonca – Colectia Almost Famous

5-Licenta-Bogdan-Benea-4

Bogdan Benea – Colectia Outside The Box

9-Licenta-Andrada-Morutan-4

Andrada Morutan – Colectia Debandada

10-Licenta-Stefan-Toma-3

Toma Stefan – Colectia Zaz Zuh Zas

Evident ca si dintre colectiile dedicate femeilor mi-au atras atentia cateva, iar unele sunt cu adevarat WOW! Gasiti cativa din look-urile mele preferate de pe catwalk-ul din Platinia Shopping Center mai jos.

14-Licenta-Alexandru-Pop-4

Ovidiu Muresanu Gala UAD

Alexandru Manuel Pop – Colectia the virAGOs

17-Master-Bogdana-Firu-3

IMG_8322

Bogdana Firu – Colectia Red Is The New Black

18-Master-Veronica-Tomos-4

Veronica Tomos – Colectia Post Reality

20-Master-Raul-Lazar-1

Raul Lazar – Colectia Glam Anarchy

12-Licenta-Paula-Clitan-4

Paula Clitan – Colectia In My Secret Garden

 Nu-i asa ca sunt niste colectii super cool? Vreau sa-i felicit pe toti absolventii, si pe cei de la Licenta, si pe cei de la Master, pentru ca ei ne-au oferit un spectacol superb si ne arata ca moda din Romania are un viitor sigur. Noi, invitatii din Bucuresti, am fost super incantati din nou de ce am vazut la Cluj. Iar a doua zi dupa Gala ne-am bucurat si de pranzul oferit de organizatori impreuna cu revista ELLE si Jolidon la Baracca. Mousse-ul de mango in crusta de ciocolata alba a fost genial!!

Noemi Meilman Ovidiu Muresanu

Impreuna cu draga de Noemi Meilman

 

Lucian Broscatean Ovidiu Muresanu

Alaturi de Lucian Broscatean

 

Eu abia astept sa revin la Cluj si sa vad mai in detaliu colectiile prezentate de absolventii UAD, pentru ca tare imi doresc cateva din piesele pe care le-am vazut pe podium. Asa ca o sa revin cat mai curand cu si mai multe detalii despre tinerii designeri de la Cluj.

Ovidiu Muresanu Gala UAD

Fotografia traditionala a delegatiei de la Bucuresti impreuna cu Lucian Broscatean.

 

 

 

LOve,

O.