HellO, WOrld!

 

Am terminat-o azi noapte cu You. Ma refer la serialul de pe Netflix care a provocat o adevarata o isterie in jurul lui, transformandu-se deja intr-un fenomen, desi se afla abia la finalul primei serii. Toata lumea vorbeste despre el, iar asta pentru ca thrillerul asta e asa de creepy incat te prinde urgent in gheare si nu te lasa pana nu termini cele zece episoade. Pentru ca cele doua personaje, obsedatul psihotic Joe si ingenua dar nu atat de inocenta Guinevere Beck, traiesc o poveste de iubire extrema, presarata cu abuzuri si crime, asta desi atat el, cat si ea, par sa fie niste oameni complet normali, cu niste vieti banale traite in agitatul New York. Si totusi…
Joe e un lucrator intr-o librarie care face o pasiune pentru o clienta, pe care o intalneste o singura data, si cu care schimba cateva pareri despre cativa scriitori contemporani. Beck e studenta la litere, iar el isi completeaza urgent imaginea ei, folosindu-se de postarile acesteia de pe Facebook, Instagram si Twitter. Nu dureaza mult pana se dovedeste un adevarat stalker, care face totul, dar chiar totul (incluzand aici si o serie de crime), pentru ca povestea de dragoste imaginata de el sa se transforme in realitate. Iar Beck cedeaza, oarecum usor si fara sa-si puna prea mari intrebari, asta desi fostul ei iubit dispare subit iar cea mai buna prietena a ei se sinucide in conditii suspecte. E prea indragostita si in acelasi timp prea prinsa in “daddy issues” pentru a realiza ca inainteaza intr-o capcana. Iar ca sa-l verifice pe Joe apeleaza tot la Social Media, ca si cum acolo s-ar afla intotdeauna adevarul absolut. Dar noi toti stim ca nu e asa.

You 2

Pentru ca serialul exact cu asta ne prinde. Ne arata cum niste oameni aparent banali si normali, care ar putea sa fie chiar prietenii, cunoscutii, vecinii sau colegii nostri, se dovedesc niste psihopati. Sinistri. Si cu care nu ai vrea sa ai de a face in viata ta. Niste stalkers obsedati. Ingrozitor!
Dar asta pana iti amintesti cum ai cautat si tu pe Facebook/Instagram pe cineva cu care te-ai intalnit intamplator intr-un club. Sau pe barista de la cafeneaua ta favorita. Sau un vanzator de la Zara, de care ti-a placut mult, si caruia ii stiai doar prenumele. Sau colega din alt an de facultate, care are un par superb si care fumeaza Marlboro rosu. Sau poate pe soferul de la Uber cu care ai mers ieri la job si care avea un BMW albastru indigo, muzica buna si facea asta doar din placere, pentru ca il relaxeaza condusul in Bucuresti (n-am inteles niciodata cum te poate relaxa condusul in orasul asta sufocat si sufocant, dar ma rog). Eu recunosc, am facut asta. Si nu doar odata. M-am uitat si la pozele oamenilor alora, le-am vazut prietenii si unde au fost ultima data in vacanta. Daca mergeau in Control sau in Bamboo. Pozele cu familia, cu catel, purcel si ce mai aveau pe langa casa. Si m-a cam trecut un fior. Pentru ca nu stiu daca Social Media face asta din noi, ne transforma in niste mici stalkeri obsedati, sau chiar asa e natura umana. Si pana la urma, unde e linia de la care incolo obsesia asta devine caz clinic?
Cine poate raspunde la asta?
Doar tu.
You.

 

LOve,

O.

PS Seria 1 a serialului You a fost lansata Worldwide pe data de 26 decembrie, cand toate cele zece episoade au fost urcate pe Netflix. Se lucreaza deja la seria a doua.

tagged in Netflix, You