HellO, WOrld!

Trebuie sa recunosc ca primul meu contact cu tinerii designeri de peste Prut a fost la Feeric Fashion Week, unde am vazut o prezentare comuna a absolventilor de moda si design de la Academia Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Mi-au atras atentia atunci,si am realizat ca este foarte mult talent in Republica Moldova, asa ca m-am bucurat foarte tare cand am vazut colectii de sine statatoare ale unor tineri designeri din Chisinau. Iar asta s-a intamplat la Arad Fashion Days, unde i-am si remarcat pe cativa dintre ei si speram sa ii reintalnesc: asa cum a fost Anna Slobodeniuk (o sa vina curand si postarea in care port un outfit superb din colectia ei), sau pe Denis Gutan. Si uite ca astrele s-au aliniat si am reusit sa descopar mai multi designeri talentati din Chisinau chiar la Iasi, la Art East Fashion Weekend, unde am fost invitat si unde am si reusit sa fac cateva fotografii in niste outfituri superbe semnate de designeri de peste Prut.

Asa cum e cazul cu aceasta salopeta, ce avea in completare si un cardigan/palton superb, dar la care am renuntat pentru ca era o caldura bizar de caniculara in acea zi de sfarsit de septembrie. Insa salopeta asta trebuie sa recunoasteti ca e geniala, si va garantez ca la fel e intreaga colectie semnata de Ruxandra Nosatîi si intitulata “AuGust”. E una din putinele colectii dedicate barbatilor, asa ca m-a bucurat si mai mult sa aflu ca a fost inspirata de bunicul sau. De altfel, Ruxandra isi doreste sa creeze haine pentru barbati pornind de la portul traditional, insa cu o interpretare moderna. Iar asta mi se pare superb, asa ca abia astept sa ii vad urmatoarele creatii. Ruxandra a absolvit Universitatea Pedagogica “Ion Creanga” din Chisinau, la Facultatea de Arte si Design iar aceasta a fost colectia ei de licenta. Stiu ca deja a avut mare succes salopeta, asa ca sunt sigur ca si alte piese din colectia ei s-ar putea sa va faca cu ochiul. Dar pana atunci, va las cu fotografiile astea facute de Alex, intr-un Iasi toropit si surpins de caldura.

Ovidiu Muresanu Ruxandra Nosatii 1

Ovidiu Muresanu Ruxandra Nosatii

Ovidiu Muresanu Ruxandra Nosatii 3

Ovidiu Muresanu Ruxandra Nosatii 2

Ovidiu Muresanu Ruxandra Nosatii 4

Adaug aici la final si cateva fotografii de catwalk, de la Art East Fashion Weekend, realizate de Dragos Onofrei, ca sa puteti sa va faceti o imagine mai clara despre colectia ce mi-a placut atat de mult a Ruxandrei. Eu sper sa o vad invitata la cat mai multe evenimente de moda si la noi in tara, pentru ca are un talent minunat in a compune outfituri pentru barbati ce sunt foarte versatile.

Ruxandra Nosatii Dragos Onofrei 2

Ruxandra Nosatii Dragos Onofrei 1

Ruxandra Nosatii Dragos Onofrei

LOve,

O.

Photography: Alexandru Saru
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Ruxandra Novatîi jumpsuit, Converse shoes, Illesteva sunnies