HellO, WOrld!

 

Tocmai am realizat ca am avut un sezon mai plin ca niciodata de prezentari de moda, pentru ca tocmai am revenit de la a XV-a editie a Feeric Fashion Week de la Sibiu, unde am participat pentru prima data. Si trebuie sa recunosc ca mi-a depasit toate asteptarile, pentru ca este un eveniment incredibil organizat, intr-un oras superb, pe care il ador din ce in ce mai tare. Dar despre intreaga experienta de la Feeric voi scrie intr-o postare ulterioara, insa trebuie sa va mentionez ca editia din acest an s-a focusat pe colectiile tinerilor designeri, absolventi ai universitatilor de arte din Romania, dar si din tari ca Bulgaria, Ucraina, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Moldova sau Croatia. Asa ca eu m-am bucurat sa revad o parte din colectiile prezentate de UNArte la Bucuresti, UAD Fashion la Cluj, sau MDV la Timisoara.

Insa astazi vreau sa va prezint colectia uneia dintre absolventele de master de la UAD Fashion, pe care o remarcasem inca din prezentarile de acolo. Asta pentru ca mi s-a parut o colectie super versatila, cu piese ce pot fi purtate atat de femei, cat si de barbati, iar modul de combinare a culorilor si materialelor mi s-a parut foarte cool. E vorba de colectia Dianei Rus, pe care am remarcat-o si acum in backstage la Feeric si am profitat de ocazie pentru a face cateva fotografii in centrul Sibiului cu itemul meu preferat, o camasa-tunica, ce poate fi purtata in nenumarate feluri.

IMG_7813

IMG_7811

De altfel, asa cum spune Diana, ea si-a dorit sa creeze niste produse vestimentare moderne, cu detalii inovative: Deconstructia s-a utilizat atat in procesul de dezvoltare al siluetelor, cat si la nivel textural. Detaliile nefinisate sau intentionat prelucrate evidentiaza tot procesul de lucru, de creare a unui produs vestimentar, care pare inca a fi in lucru, neterminat, sau dimpotriva, foarte uzat”.

DVR_5566-01

Facetune_24-07-2023-21-18-34

IMG_7812

Mie mi-a placut enorm sa ma joc cu aceasta camasa tunica, pe care am purtat-o cu o simpla pereche de shorts negri si cu niste Converse, iar look-ul final a fost unul foarte spectaculos. De altfel, m-au atras multe din piesele colectiei realizate de Diana, pe care le vedeti mai jos, in fotografiile de la prezentarea spectaculoasa din cadrul Feeric Fashion Week. “Vestimentatia anilor ’50 -’60, utilizata ca sursa de inspiratie, subliniaza sofisticarea, iar prin hibridizarea cu siluete moderne se urmareste conturarea unei colectii potrivite pentru garderoba contemporana.” mai spune Diana.

IMG_8724

IMG_8725

IMG_8726

IMG_8696

IMG_8695

Da, nu o sa va vina sa credeti, dar defilarea colectiilor de la UAD Fashion a avut loc la o ferma, iar o parte din modele au defilat calare. A fost incredibil de frumos acest spectacol, in mijlocul naturii, la apusul soarelui.

Eu abia astept sa vad piesele Dianei si in alte prezentari de moda, si de ce nu, in magazine, cat mai repede. Pentru ca si ea, la fel ca si alti tineri designeri despre care am scris, sau voi scrie aici, au nevoie de mai multe sanse din partea noastra. Pentru ca sunt incredibil de creativi, iar asta pot sa o spun si mai ferm, acum dupa ce am revenit de la Feeric Fashion Week, unde colectiile lor au atras aplauzele invitatilor nu doar din Romania, dar si ai specialistilor si stilistilor veniti de peste hotare.

LOve,

O.

Photography: David Ramba, Feeric Fashion Week.
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Diana Rus shirt, The Stories of O. shorts, Dior sunnies, Converse shoes.