HellO, WOrld!

Mi-a placut tare mult o declaratie a lui Ovidiu Buta dintr-un interviu publicat in revista Fashion Premium Magazinein care spune: “am senzatia ca moda romaneasca este facuta in continuare de studenti de la arte care se bucura sa experimenteze.”  O replica ce reflecta foarte bine realitatea momentului, pentru ca, dupa un sezon plin de prezentari de moda, trebuie sa recunosc ca aceasta bucurie pe care am regasit-o la tinerii designeri m-a facut sa am incredere ca totusi, moda in Romania chiar are un viitor. Si tocmai de aceea m-am gandit sa lansez aceasta serie de articole intitulata Young Designers, pentru ca simt ca au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a reusi sa faca primii pasi in aceasta lume atat de frumoasa, dar si plina de provocari, greutati si neprevazut, cum este cea a modei. Iar astazi va prezint un tanar designer pe care l-am mentionat AICI in articolul dedicat colectiilor absolventilor de Moda si Design Vestimentar de la Timisoara.

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 3

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 4

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 6

E vorba de Octavian Grancea, cu a sa colectie “nO MASK”, ce mi-a atras atentia prin subtila alaturare de materiale si prin tonurile minunate de albastru, care m-au cucerit inca din backstage. De fapt, era cat pe ce sa ii fur din backstage outfitul lui Octavian, atat de mult mi-a placut atunci. Asa ca ma bucur ca am reusit sa fac cateva fotografii pe scarile de la Iulius Town, cu ajutorul lui Bogdan, cu un outfit realizat din piese semnate de Octavian Grancea. Foarte spectaculoasa mantie/capa m-a cucerit inca din prezentarea colectiei pe catwalk, pe care am combinat-o cu o bluza si niste pantaloni dintr-un alt look al colectiei.

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 1

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 2

Ovidiu Muresanu Octavian Grancea 5

Chiar ma gandeam ca ar fi fost un outfit pe care l-as fi purtat la Untold, sau la orice alt festival de muzica, pentru ca este cu adevarat spectacul0s. De altfel, intreaga colectie semnata de Octavian mi s-a parut foarte speciala prin atentia la detalii, inclusiv la accesorii, si sper sa o revad si in alte evenimente dedicate designerilor romani. Si desigur, sunt curios sa urmaresc si viitoarele colectii pe care absolventul MDVTM le va pregati. Eu ii tin pumnii!

 

LOve,

O.

Photography: Bogdan Marchevca
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Octavian Grancea total look, Dior sunglasses, Converse shoes