De cateva zile mi s-a facut un dor teribil de Paris. De cafenelele din Saint-Germain, de stradutele pitoresti din Montmartre si de forfota de pe Champs-Elysees. Si pentru ca mai am pana la vacanta, m-am hotarat sa explorez Bucurestiul si sa descopar ce a mai ramas valabil din denumirea pe care o primise in perioada interbelica.

Sisley jacket, Bigotti shirt, Alexander McQueen bowtie, Zara trousers, Enzo Bertini shoes, Illesteva Leonard sunglasses

Iar Micul Paris e inca prezent, pe bulevardele largi din nordul capitalei sau pe Calea Victoriei. Desi multe dintre palatele stralucitoare de odinioara, care gazduiau baluri renumite pentru luxul lor, sunt acum lasate sa se degradeze, inca isi pastraza aerul aristocratic.

M-au fascinat intotdeauna, mai ales ca vacantele copilariei erau imbogatite cu povestile bunicii mele despre baluri fastuoase, rochii si palarii venite direct de la Paris, la fel ca sticlele de parfum si bijuteriile ce le impodobeau la evenimentele ce reuneau lumea buna a capitalei. Placerea mea cea mai mare era sa ma uit la colectia de fotografii a bunicii, cu matusi, verisoare si verisori, frati si surori surprinsi in tinute de gala, in plimbarile la Sosea, sau in Sinaia unde participau la balurile vremii. Visam zile intregi cu ochii deschisi admirand tinutele lor, barbatii dati cu briantina ce purtau monoclu si ceas cu lant de aur in buzunarul de la piept, ghetre din lac si cravata prinsa cu ac din metal pretios. Matusi sfioase imbracate in rochii “trei-sferturi”, cu pantofi fabulosi si siraguri de perle, ce dansau foxtrot si tango nopti intregi, incercand sa-si impresioneze pretendentii. Marturii ale unei lumi superbe, pe care o mai putem intrezari acum doar in palatele si vilele ce am mai ramas din Micul Paris.

Pentru ca nu putem calatori in trecut, iar de teleportat in Paris nu am cum, am iesit in plimbare la Sosea, am facut cateva fotografii si m-am bucurat de o zi splendida,  visand la zilele in care Bucurestiul va avea din nou stralucirea din anii ’30.

Arrivederci!

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio