HellO. WOrld!

In “Eat, Pray, Love”, Roma era cea pe care Elizabeth Gilbert a facut-o responsabila cu placerea mancatului. Si trebuie sa recunosc ca in weekendul meu roman mi-am cam lins degetele savurand pizza si tortelini si gelato si ravioli si prosciutto si tot felul de branzeturi, unele mai bune ca altele. Lesinam de pofta de fiecare data cand treceam pe langa orice trattoria sau pizzerie! Adevarul e ca pana nu am ajuns in Italia nu prea am realizat cat de importanta e mancarea in arhitectura unei vacante perfecte. Desigur ca m-am bucurat de tot felul de delicii in Siria sau in Maroc, in Turcia, Letonia, Israel sau Australia. Dar acolo am pus bucuria gustului in seama exotismului felurilor de mancare savurate, si mai putin pe maiestria bucatarilor. Insa in Italia am putut sa compar pentru prima data o pizza facuta pe malul Dambovitei cu una scoasa din cuptor chiar la mama ei acasa. Si da, nu prea suporta comparatia. Iar de data asta, la Roma, am facut inca un pas spre raiul papilelor gustative.  Care cred ca e undeva foarte aproape de Coloseum, la restaurantul Aroma, premiat cu o stea Michelin.

Aroma 2

Amplasat intr-un loc privilegiat, la ultimul etaj al Palazzo Manfredi, Aroma Restaurant e absolut splendid. Decorat cu foarte mult bun gust si cu terasa ce ofera un view spectaculos al Coloseumului, Aroma iti cucereste toate simturile. Dar mai ales, aduce la extaz papilele gustative. Ah, si nu va imaginati ca preturile sunt colosale. Nu, desi serviciile sunt excelente (m-am simtit ca un rasfatat inca de cand am pasit in restaurant), iar felurile de mancare…cel putin cele pe care le-am incercat eu, sunt senzationale.

Aroma 21

Aroma Ovidiu Muresanu

Aroma Ovidiu Muresanu

Aroma1

Eu am incercat un peste Fragolino “Chevice” cu crema americana de cartofi si fulgi de porumb. Dio Mio! Dar pana sa fie gatit si sa arate ca in prima fotografie de mai sus, am primit ca antipasti inca niste minunatii, din partea casei. Am fost super rasfatati acolo, si dupa felul principal am primit si un desert din partea casei. Asta desi eu imi comandasem deja unul, cel de mai jos. Cu ciocolata si mult caramel, carora nu am cum sa le rezist. In final, cand a venit nota pentru 3 persoane, ea a fost de un pic peste 300 de Euro. Cu tot cu vinul si apa incluse. Scump? Poate. Dar merita orice cent, va garantez. Si sa nu uitati ca sunteti in buricul Romei, cu o vedere senzationala spre Coloseum, iar Aroma are o stea Michelin. Acum puteti compara nota de plata cu una de la un restaurant rasarit din Dorobanti. Nu e nicio diferenta, nu? Ba da. Cele din Bucuresti mai au mult de asteptat pana vor primi o stea Michelin.

Aroma2 Ovidiu Muresanu

Aroma4

Aroma 22

Asa ca daca ajungeti la Roma, nu ratati o cina sau un pranz la Aroma, la ultimul etaj al Boutique Hotelului Palazzo Manfredi. O sa va simtiti mult mai aproape de zei, dupa ce o sa incercati meniul de aici. Detalii despre meniul si programul restaurantului gasiti pe site-ul AROMA

 

LOve,

O.

Photo: Aroma Restaurant, Personal Archive