HellO, WOrld!

 

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Ovidiu Muresanu Ioana Ciolacu

Nu stiu de ce, dar intotdeauna iarna simt o atractie uriasa spre galeriile si muzeele de arta. Cred ca imi vine sa ma ascund de orasul ce isi pierde foarte mult din culoare, iar cenusiul, negrul si foarte rar albul zapezii nu imi sunt suficiente pentru a-mi crea un tablou suficient de frumos. E adevarat, Bucurestiul are deja cateva locuri publice (strada Arthur Verona sau strada General Eremia Grigorescu 0 unde am si facut fotografiile, de exemplu) ce au devenit celebre tocmai prin faptul ca s-au transformat in niste opere de arta in sine. Insa ele sunt inca, dupa parerea mea, mult prea putine, si nu ies decat putin din griul ca un smog ce acopera orasul lunile astea. De aceea am cautat sa vad ce se intampla indoor, in Galeriile si Muzeele de Arta din Bucuresti. Mai ales ca stiu ca in circa 5 luni, orasul va celebra o noua editie a Bienalei Internationale de Arta Bucuresti. Si care se anunta una foarte puternica. Insa, pana atunci, pentru a ne reobisnui cu simezele si linistea din salile de expozitii, va invit si pe voi intr-un periplu artistic:

Muzeul National de Arta are in aceasta perioada deschisa o superba expozitie de arta romaneasca veche. Este pentru prima data cand 31 de piese din Colectia de Arta Veche Romaneasca sunt prezentate vizitatorilor, intr-o formula inedita, ce aminteste de demersurile constituirii acestei colectii in anul 1860. Expozitia este deschisa pana in luna martie in  Corpul Stirbei al Palatului Regal si se poate vizita de miercuri pana duminica, intre orele 10 – 18.00. Trebuie sa va spun ca initiatorul acestei colectii a fost Alexandru Odobescu, cel care, in urma cu 150 de ani, a cautat, descoperit si inventariat obiecte de cult si de arta religioasa, dar si manuscrise vechi ce sunt acum gazduite de Muzeul National de Arta.

Iar daca tot ajungeti aici, faceti si un tur ghidat al Palatului Regal, pentru a va imagina cam cum arata acesta in urma cu 100 de ani, cand balurile si evenimentele diplomatice faceau din locul acesta unul din cele mai cunoscute din Europa. Ah, si nu va grabiti sa plecati, vremea de afara oricum nu e buna de nimic.

Galeria Galateca – Salonul de Arta si Design Anniversaire – Se mai poate vizita inca si in acest weekend, reunind obiecte de arta si de design, instalatii, dar si exponate de design vestimantar. Cum Galeria Galateca e una din preferatele mele, o sa trec neaparat in weekend ca sa nu ratez proiectul lor aniversar.

Art Yourself GalleryNo Concept. Just Art e o expozitie colectiva ce reuneste peste 20 de artisti,  ce va fi deschisa pana pe 15 Ianuarie. Include lucrari de pictura, grafica, sculptura si acuarele care nu au nimic altceva in comun decat faptul ca sunt lucrari de Arta, pur si simplu.

Galeria Plan B din Cluj Napoca – Da, mi se pare super tare expozitia Cele mai frumoase carti din Romania, ce e deschisa pana pe 29 Ianuarie. Asa ca daca ajungeti in Cluj, nu o ratati! Aici puteti vedea cele mai frumoase carti tiparite in tara noastra in ultimii trei ani, selectate in urma Concursului National de Design. Contine albume de arta si volume se pot fi usor numite ele insele opere de arta.

Muzeul meu preferat din Bucuresti, adica Muzeul National de Arta Contemporana, ne asteapta cu mai multe expozitii in aceasta perioada, dintre care am remarcat prima expozitie personala a lui Liviu Stoicoviciu, “Orase Imaginate”. Este un proiect complex care include pictura, grafica si sculptura, fiind realizat cu sprijinul Jecza Gallery si Diehl Berlin Galerie. Lucrarile artistului pot fi vizionate la MNAC pana pe 20 Martie. Tot la acelasi muzeu mai sunt in derulare inca doua proiecte care mie mi se par foarte interesante: expozitia colectiva R.E.M.X., ce include instalatii audio-video, proiectii, fotografii, obiecte si alte creatii multimedia, dar si cea intitulata “Partea intunecata a naturii”, o expozitie de grup ce reuneste artisti plastici din Lituania, Ungaria, Corea, Spania, Belgia si Romania, curatoriata de Diana Marincu. Despre toate aceste expozitii, dar si de ce ne mai pregateste MNAC in acest an, puteti afla de pe site-ul muzeului, AICI.

 

LOve,

O.

The Project Friday is in LOVE with O. it’s realized with the special support of Molecule F, and it’s a tribute to Romanian designers

 

Photography: Sebastian Florea
Hair Style: Robert Both Studio
Outfit: Ioana Ciolacu bomber jacket (more of Ioana Colacu’s AW 2015/16 creations you can find in Molecule-F Concept Store in Promenada Mall or on Ioana Ciolacu online shop), Calvin Klein shirt, H&M trousers, Andrew Kai jacket, Saint Laurent sunglasses, available in selected OPTIblu stores.