Bavaria: Welcome to my Castle!

HellO, WOrld!

 

Bavaria este in centrul atentiei zilele astea. Da, abia ce m-am intors de acolo si am aflat ca cei mai mari lideri ai planetei si-au dat intalnire in Germania, unde altundeva, daca nu intr-un castel bavarez. Obama o fi citit postarea mea precedenta si cred ca l-am facut foarte curios, pentru ca uite-l AICI cum se distreaza cu Angela Merkel la festivalul berii. Prost, Mr.President!

Insa nu despre bere as vrea sa va vorbesc astazi (desi ea nu are cum sa lipseasca din meniul unei zile petrecute in Bavaria), ci despre castele. Franconia, regiunea din Nordul Bavariei pe care am vizitat-o la invitatia Organizatiei Germane pentru Turism, este plina de astfel de constructii maiestuoase, de la citadele ce-ti amintesc de Castle Black, pana la palate baroce sau cele decorate in stilul French Empire. Dar cum eu plecasem in cautarea resedintei Rondului de Noapte din Game of Thrones, m-am oprit in Coburg, orasul intemeiat de ducii cu acelasi nume, care au reusit in cateva sute de ani sa se inrudeasca cu toate mariile familii regale ale Europei. Inclusiv cu cea a Romaniei. Astfel, ducii de Saxa-Coburg au devenit unele dintre cele mai influente personaje din istoria continentului nostru. Iar prima lor resedinta oficiala a fost castelul pe care il vedeti mai jos, Veste Coburg. Plasata strategic pe un deal din afara orasului, pe care iti cam dai sufletul daca te ambitionezi sa il urci repede, cetatea este un exemplu de arhitectura gotica, ce reuneste acum in interior mai multe colectii de arta si de arme medievale. Desigur, mult mai spectaculoasa insa este privelistea pe care o poti admira de aici, dar si nenumaratele turnuri si galerii ale cetatii ridicate undeva in secolul al XIII-lea.

FullSizeRender (201)

11348722_10206675529757183_1294742627_o

11348562_10206675531997239_943381971_o

FullSizeRender (196)

11416760_10206675529557178_2009730308_o

FullSizeRender (191)

FullSizeRender (200)

FullSizeRender (195)

FullSizeRender (193)

FullSizeRender (197)

FullSizeRender (190)

FullSizeRender (188)

FullSizeRender (199)

11422092_10206675530077191_1378930284_o

FullSizeRender (192)

FullSizeRender (187)

Da, dupa cum vedeti, nu m-am urcat in niciun turn. Dupa ce am reusit sa ajung cu greu la cetatea din varful dealului, doar gandul de a mai urca niste trepte ma ingrozea. Evident, voi puteti alege varianta mai usoara (dar care nu o sa va ajute sa scapati de miile de calorii acumulate din mesele cu wursti, varza calita si udate cu bere), aceea de a lua autobuzul care va aduce din centrul orasului pana la poarta castelului. Desi e mult mai convenabila, o sa ratati drumul printr-un parc absolut supeeeerb si de unde aveti o panorama minunata a Coburgului.

Desigur, o sa spuneti ca avem si noi Castelul Bran sau Cetatea lui Iancu de Hunedoara, de ce sa bateti atata drum pana in Bavaria? Va spun eu: pentru ca expozitiile de pictura medievala de aici, incluzand pictori ca Durer, Grunewald sau Cranach sunt foarte valoroase, la fel ca si colectiile de litografii sau de vase venetiene. In plus, o sa puteti sa va laudati ca ati fost in resedinta ducilor de Saxa-Coburg, familie ce a cam condus Europa in ultimele trei veacuri. Iar daca sunteti pasionati de istorie, trebuie sa stiti ca in Veste Coburg a fost gazduit si Martin Luther, in secolul al XVI-lea, perioada in care acesta a lansat Reforma Bisericii Catolice.

 

Cand sa vizitati Coburg:

Oricand!

Primavara si toamna,  pentru ca toate parcurile si gradinile castelelor (da, au mai multe, dar despre ele o sa va povestesc intr-o alta postare) arata senzational. Vara, daca veniti in Iulie, aveti sansa sa participati la cel mai mare Festival de Samba din lume, organizat in afara Braziliei (da, cu dansatoare, care alegorice si muzica pana dimineata). Iar iarna, pentru vestitul Targ de Craciun din Coburg.

Puteti ajunge aici zburand pana la Nurnberg cu avionul (Wizz Air are cursa directa din Bucuresti), iar apoi cu un tren pana la Coburg. Mai multe puteti afla de pe site-ul Organizatiei Germane pentru Turism, sau de pe Facebook, cautand hashtagul #VisitGermany

 

LOve,

O.

Photography: Sorin Rusi (Airlinestravel.ro)
Hair Style: Robert Both Studio
Outfit: Patzaikin shirt, Zara trousers, Ray-Ban Wayfarer Denim sunglasses, Birkenstock shoes, Scotch&Soda belt. 

 

HellO, World!

 

Bayern is now the hotest spot on Earth! Obama saw that I’ve been in a short trip in this region, so he decided that he must join the Prime Minister of Germany, Angela Merkel, for a beer. In Bavaria, where else? As you can see HERE. Prost, Mr. President!

Anyway, I don’t want to speak again about beer, sausages or cabbage. Nope, enough about food! I will tell you something about the castles that I saw in my short trip to Northern Bavaria, in a region also known as Franconia. I’ve been invited there by The German National Tourism Board, and I diwscovered a beautiful region of this country, that hides many historical treasures.  And some of them I found in Coburg, the city of the famous Dukes of Saxe-Coburg, one of the oldest and powerful German noble families. Actually, they were so powerful, that at one moment, close to the end of XIXth Century, their family members were kings and queens for some of the biggest nations in Europe.

And their first residence was right here, at Veste Coburg. Also known as the “Franconian Crown”, the Veste dominates the surrounding countryside with is mighty walls and towers.The Veste Coburg was the historical seat of the independent duchy of Coburg in Franconia, which now is part of the German state of Bavaria. Martin Luther lived in the Veste for a number of months during the Diet of Augsburg in 1530. In the twentieth century, the castle was the residence of Charles Edward, Duke of Saxe-Coburg and Gotha, a grandson of Queen Victoria, who was also (until 1919) the 2nd Duke of Albany in the United Kingdom. The Veste now houses museums, including a collection art objects and paintings that belonged to the ducal family of Saxe-Coburg and Gotha, a large collection of arms and armor, significant examples of early modern coaches and sleighs, and important collections of prints, drawings and coins. Well, if you are a fan of Game of Thrones, you will have the sensation that you just discovered Castle Black.

When is the perfect time to visit Coburg?

Anytime! In Spring and Autumn because the gardens of the castles (yep, there are many more in Coburg) will look fabulous! In Summer, for the Samba Festival, the biggest samba event in the World, outside Brazil! And in Winter, for the famous Christmas Market! You can find all the information you need on the website of The German National Tourist Board.

LOve,

O.

 

Leave a reply