HellO, WOrld!

 

In 2015 participam pentru prima data ca si partener al Galei UAD, la evenimentul de moda cel mai cunoscut si, consider eu, cel mai important din Romania. Iar faptul ca el este dedicat celor mai tineri designeri este cu atat mai important si probabil de aceea, de 25 de ani de cand exista aceasta gala organizata la Cluj de Facultatea de Moda si Design, ea atrage atentia intregii prese de specialitate, blogurilor, televiziunilor etc. Pentru ca ce se intampla in acele cateva ore pe catwalk este de-a dreptul magic. Iar anul acesta am avur parte de multe propuneri creative din pertea absolventilor licentiati, dar si a celor de master.

Iar mie mi-au atras atentia, in mod special, cateva colectii. A fost o variatate de teme din care absolventii s-au inspirat in acest an, de la teme politice si sociale, pana la cele mistice sau cu referinte istorice. Insa favoritele mele au fost cele care au reusit sa ofere un tot unitar. Si da, un pic de culoare. Poate pentru ca  in aceasta perioada nu prea mai vreau sa vad colectii monocrome.Insa a evident ca si mesajul colectiilor, la fel ca si modul in care au fost prezentate si lucrate, le-a scos cumva in evidenta. Iata si favoritele mele din acest an, din colectiile prezentate de masteranzi:

Gyongyver Kiss

25-MASTER-GYONGYVER-KISS-GALA-UAD-2019-5

25-MASTER-GYONGYVER-KISS-GALA-UAD-2019-4

Evelyn Lorincz

24-MASTER-EVELYN-LORINCZ-GALA-UAD-2019-5

24-MASTER-EVELYN-LORINCZ-GALA-UAD-2019-3

Adriana Cerghizan

23-MASTER-ADRIANA-CERGHIZAN-GALA-UAD-2019-5

23-MASTER-ADRIANA-CERGHIZAN-GALA-UAD-2019-3

Vlad Cheregi

14-MASTER-VLAD-CHEREGI-GALA-UAD-2019-1

Iar dintre colectiile prezentate de licentiati, cea mai apreciata si, din punctul meu de vedere, cea mai complexa, a fost cea a lui Tudor Halatiu. Baroce si spectaculoase, cele cinci outfituri prezentate au surprins prin grija la detalii si prin consistenta.

13-LICENTA-TUDOR-HALATIU-GALA-UAD-2019-2

13-LICENTA-TUDOR-HALATIU-GALA-UAD-2019-1

Mi-au mai placut si piesele cu aer boem din colectia Alexandrei Todoran. Usoare si cu un aer de vacanta undeva pe malul Atlantic sau a Marii Nordului.

9-LICENTA-ALEXANDRA-TODORAN-GALA-UAD-2019-4

Iar tot la capitolul colectiilor usor purtabile as adauga si acest look din colectia semnata de Emoke Bene.

3-LICENTA-EMOKE-BENE-GALA-UAD-2019-2

Si pentru ca eram curios sa vad care dintre designeri isi vor indrepta atentia si spre outfituri pentru barbati, am avut surpiza sa descopar pe podiumul amenajat la Teatrul National din Cluj, cateva piese super cool, pe care le-as purta si eu cu placere. Le-am descoperit in colectiile semnate de:

Catalina Culda

16-MASTER-CATALINA-CULDA-GALA-UAD-2019-5

16-MASTER-CATALINA-CULDA-GALA-UAD-2019-3

Corina Cigodaru

15-MASTER-CORINA-CIGODARU-GALA-UAD-2019-2

15-MASTER-CORINA-CIGODARU-GALA-UAD-2019-5

Vlad Cheregi

14-MASTER-VLAD-CHEREGI-GALA-UAD-2019-3

A fost o editie de exceptie, care a fost rezultatul unei munci de luni de zile. Iar pentru asta trebuie sa ii felicit pe toti absolventii care si-au prezentat colectiile pe podium, la Teatrul National, dar mai ales echipa care ii sustine si ii formeaza, condusa de doamna Prof.univ.dr. Elena Basso Stanescu si de Conf.univ.dr. Lucian Broscatean. Euabia astept sa ii revad, anul viitor.

Foto panou

Pana atunci, ma inclin si ii aplaud!

 

LOve,

O.

 

Fotografiile de podium sunt semnate de Emil Costrut

Outfitul meu pentru gala a fost creat de Tudor Halatiu.