“The hills are alive
With the sound of music
With songs they have sung
For a thousand years.”

HellO, WOrld!

Ovidiu Muresanu Country

Ovidiu Muresanu Castel

Ovidiu Muresanu Country

Ovidiu Muresanu Contry

Ovidiu MUresanu Country

Ovidiu Muresanu Country

Ovidiu Muresanu Country

Da, imi vine sa zburd de fericire si bucurie! Sa o iau la fuga pe niste dealuri, mai ales cand sunt cateva zile splendide de inceput de Octombrie, cu padurile care incep sa capete niste culori atat de frumoase, iar cerul e atat de albastru, incat e pacat sa mai folosesti filtre in Instagram. Si da, uite ca mie inceputurile de toamna imi poarta noroc. Pentru al doilea an la rand am fost invitat sa locuiesc un weekend la un castel. Undeva in Transilvania.

Anul trecut m-am rasfatat la Castle Hotel Daniel, din Covasna, unde am aflat cate ceva despre istoria locului, m-am delectat cu mancaruri traditionale si am facut baie intr-o copaie, la fel ca in evul mediu, asa cum puteti vedea AICI. Acum cateva zile insa, am ajuns in Cetatea de Balta, de langa Jidvei, si am stat in superbul castel Bethlen Haller, copie in miniatura a castelului Chambord din Franta. Ambele castele au fost ridicate undeva prin secolul al XVII-lea si, din fericire, au ajuns in proprietatea unor oameni care le-au indragit si s-au ocupat cu atentie de restaurarea lor.

Daca tot a devenit deja o traditie, mi-am zis ca ar fi cazul sa incep sa caut si alte castele faimoase din Romania, care pot fi vizitate si, mai ales, in care se poate locui, macar o perioada, ca turist. Ei bine, am dat de o lista destul de lunga, pe care o puteti vedea si voi, AICI, insa se pare ca am fost foarte norocos, pentru ca doar in cele doua castele despre care v-am povestit poti sa te si cazezi. Iar in cazul celui din Cetatea de Balta trebuie sa stiti ca functioneaza doar cu circuit inchis. Majoritatea celorlalte sunt fie intr-o stare destul de avansata de degradare, sau functioneaza ca scoli,  sanatorii sau sedii pentru institutii publice, fie sunt muzee sau, in cateva cazuri, au fost retrocedate. Desigur, pot fi vizitate castelele Peles, Bran sau cel al Corvinilor, din Hunedoara, cele mai spectaculoase din tara. La castelul Banffy din Bontida, se organizeaza Electric Castle (BTW, s-au pus in vanzare cateva Early Birds Tickets, si s-au epuizat deja!), iar la castelul Cantacuzino din Busteni puteti chiar sa luati masa, daca vreti sa va simtiti pentru cateva ore ca niste printi/printese. Eu inca nu am ajuns acolo, dar e pe lista mea. Desigur, nu trebuie sa uit de Sighisoara, care este o intreaga cetate, absolut superba, si unde chiar va indemn sa va petreceti cateva zile, pentru ca aveti ce face, uite AICI recomandarile mele.

Mi-as dori sa repet aceste experiente mai des, pentru ca de fiecare data m-am simtit senzational! Din pacate insa, pentru a ajunge la oricare dintre ele trebuie sa ai nervii tari si sa rezisti traficului pe soselele nemaipomenit de aglomerate si sufocate din Romania. Nu o sa inteleg niciodata de ce nu reusim sa facem autostrazile alea odata (pana si bulgarii ne-au intrecut si cred ca in curand o sa o faca si albanezii). E pacat de locurile astea minunate pe care le ascunde tara asta. Si de oamenii astia si mai minunati, care ne asteapta sa-i vizitam!                        

Come on, guys, suntem in 2016!!! AU TRECUT 27 DE ANI! Douazecisisapte! Drumuri bune inseamna turisti mai multi. Turisti mai multi inseamna bani. BANI.

 

LOve,

O.

 

Photography: Ala Dumitrache
Hair Style: Robert Both Studio
Outfit: Modern Essentials Selected by David Beckham for H&M suit – available now in selected stores and online HERE, H&M Studio top, Decathlon horse riding boots, Illesteva Leonard sunglasses.