Even is it’s Monday. Or Tuesday. Si pentru ca vacantele mele au intotdeauna alocata cel putin o zi pentru shopping, astazi o sa va ofer un tur al magazinelor mele preferate din Londra. Locurile de unde imi achizitionez cele mai dragi amintiri din capitala Regatului Unit.

I wear Emilio Ghaman Tshirt, Top Man shorts, Bensimon sneakers, Illesteva Leonard sunglasses

The Conran Shop

Cand am descoperit acum vreo 10 ani o colectie de melodii adunate pe un CD de Laurient Tessier, nu mi-as fi imaginat ca o sa ma imprietenesc vreodata cu baietii de la Conran Shop. Doar ca mi-a placut atat de mult CD-ul, incat abia am asteptat sa vad cum suna si cel de-al doilea din colectie, de data asta o compilatie realizata de …. Cum erau primii ani ai compilatiilor Hotel Costes, ma asteptam ca si seria Conran Shop sa dureze cel putin la fel de mult. Nu s-a intamplat asta, s-au oprit dupa al doilea CD, insa eu deja descoperisem magazinul lor onlina si visam sa ajung si in cel real cat mai curand.

 

Conran Shop e unul din cele mai faimoase magazine de decoratiuni din lume, si a fost infiintat la Londra, la sfarsitul anilor 70 de catre Terence Conran. In capitala UK exista acum 2 magazine Conran Shop (unul in Chelsea si celalalt in Marylebone, iar eu va indemn sa le treceti pragul, pentru ca e o experienta tare frumoasa. De la piese de mobilier, la decoratiuni, vesela, cosmetice organice, biciclete sau accesorii, gasiti de toate aici, intr-o selectie foarte buna ale unor marci renumite. Eu am ajuns in Marylebone, cartierul cu aer frantuzesc al Londrei, si mi-am petrect cateva ore bune in Conran Shop. Il gasiti pe Marylebone, 55, dar pana ajungeti la ei, faceti-le o vizita online, AICI. O sa va faca ziua mai frumoasa.

TATE Modern Shop

Daca sunteti in cautare de suveniruri deosebite din Londra, trebuie sa ajungeti neaparat la Tate Modern. Asa ca dupa ce faceti un tur al expozitiilor dintr-unul din cele mai faimoase muzee de arta moderna din lume, opriti-va la sho-ul de la parter, pentru ca nu o sa regretati. Albume de arta, carti, jucarii, papetarie, carti postale, orice iti poti imagina sau nu, gasesti la Tate Shop. Pentru mine o vizita aici e obligatorie, pentru ca intotdeauna gasesc nenumarate minunatii. Iar daca e o zi frumoasa, puteti sa va asezati apoi pe gazonul din fata muzeului, pentru a admira Tamisa, podul Millennium si privelistea malului stang al Tamisei, cu catedrala St. Paul pe fundal.

Mai multe informatii despre TATE Shop gasiti pe site-ul lor, AICI. Programul expozitiilor permanente de la TATE Modern este disponibil online AICI. Trebuie sa stiti ca vizitarea colectiilor permanente ale muzeului este gratuita, taxa fiind perceputa doar pentru expozitiile temporare.

Sa nu credeti ca am terminat turul magazinelor mele preferate din Londra. Nu, dar acum ma grabesc, asa ca o sa revin maine cu alte destinatii de shopping din capitala Angliei. Unde ati putea sa fugiti si voi pentru a scapa de codul rosu de canicula anuntat pentru zilele astea.

Arrivederci!

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio   

Ce nu trebuie sa ratati intr-o vacanta la Londra, cititi AICI.