Povestea Converse a inceput in 1908, in America. 

Chuck Taylor

Stiu, in Romania abia se stingeau ecourile rascoalei de la 1907, iar de Converse se va auzi aici abia mult, mult mai tarziu, in anii 80, cand baschetii americani au devenit un alt simbol al libertatii. Desigur, pe atunci, majoritatea dintre noi ne multumeam cu “celebri” tenisi de Dragasani. Iar daca eram norocosi, puneam mana (piciorul) intr-o pereche de tenisi chinezesti.

T
La Templul lui Hatshepsut, Luxor (Egipt)
Desertul Pinnacles, Australia
Urme de Converse in Desertul Pinnacles, Australia
Pe Insula Rottnest (Australia)
In Sagrada Familia, Barcelona (Spania)
In Placa Reial, Barcelona (Spania)
In fata la Palatul Buckingham, in Londra (UK)
In Piccadilly Circus, Londra (UK)
In Madrid, Spania, cu Winnie The Pooh
In Palma De Mallorca, m-am bucurat sa ma dau iar in leagan
ln Oia, Santorini (Grecia)
Tot in Oia, Santorini, inconjurat de frumusete
Valencia, In Orasul Artelor si Stiintei, proiectat de Santiago Calatrava (Spania)
Viena, langa Palatul Hofburg (Austria)
Converse Chuck Taylor Limited Anniversary Edition

Dar sa revenim la Converse, si mai precis la editie aniversara a lor, cea de 100 de ani, semnata de Chuck Taylor, pe care, in momentul in care am descoperit-o intr-un magazin, nu am rezistat sa nu o cumpar. In acel moment nu stiam ca va deveni perechea mea de Converse de care nu ma voi mai desparti niciodata. Ma rog, aproape niciodata. Am purtat-o in unele din cele mai fericite momente ale vietii mele, in multe multe vacante, in deserturile Africii si apoi 

ale Australiei, in orasele cele mai frumoase din Europa, dar si in bazaruri din Nordul Africii sau din Orientul nu foarte indepartat. Imi doresc sa ajung alaturi de ei in cat mai multe locuri, sa fac ocolul Pamantului,  iar daca se va ivi ocazia, sper sa ma insoteasca si pe alta planete. Pentru cu sunt cele mai comode si prietenoase incaltari din univers. Asa cred eu.

The Converse Rubber Shoe Company a fost infiintata in 1908, iar din 1917 a aparut modelul Converse All-Star, pentru jucatorii de baschet. Incepand cu 1921 ea a fost asociata cu jucatorul de baschet Chuck Taylor, cel care a semnat un contract cu Converse si a reusit sa convinga nenumarati americani sa cumpere baschetii promovati de el, astfel incat in curand, in majoritatea caselor americane se gasea cel putin o pereche de Converse. Marca americana a continuat sa fascineze generatii la rand, astfel incat acum o gasim imprimata nu numai pe incaltaminte, cat si pe accesorii sau imbracaminte. Insa baschetii raman modelul simbol al brandului, si cred ca, la fel ca mine, si voi aveti pe undeva o pereche de Converse de care va leaga o multime de istorii frumoase. Iar povestea Converse merge intotdeauna mai departe.