HellO, WOrld!

 

E pentru prima dată când îmbrac un echipament complet de protecție. Asta pentru că am mers să îmi fac controlul stomatologic de rutină, la clinica Monza Dental, iar ei respectă cu foarte mare strictețe o mulțime de proceduri de siguranță, astfel încât nici tu, nici ceilalți pacienți, să nu simțiți vreun pericol.
Și în timp ce eram echipat cu mască, mănuși, ciupici pentru încălțări, bonetă, vizieră și peste toate hainele mele cu un halat de unică folosință, am început să mă gândesc la toți medicii ce lucrează acum în secții Covid, la personalul medical și la cei auxiliari. Pentru că trebuie să recunosc, după 10 minute de stat cu echipamentul ăla, începusem să transpir ca la balamuc și simțeam că o să rămân fără aer. După doar 10 minute!
Iar medicii ăia se chinuie cu orele și sunt împachetați cu un combinezon complet, nu ca mine cu un halat prin care bate vântul.

Poza echipament Ovidiu Muresanu

Și mi-am zis că mari nesimțiți putem să fim când nu purtăm masca aia de protecție. Mai ales că trebuie să o purtăm doar în spațiile închise, nu tot timpul. Nu mă interesează al cărei teorii a conspirației ești adept, poți să crezi că ne manipulează Yoda, Gardienii Galaxiei sau cine vrei tu, sau că ai o sârmă 5G în cap, dar poartă naibii masca aia, măcar pentru că te gândești la medicii ăia care se chinuie cu orele și zilele pentru niște oameni bolnavi. Aceiași medici sau aceleași asistente de care poate ai să ai nevoie la un moment dat. Cum ar fi să îți interzică tratamentul de care ai nevoie, pentru că tu nu ai purtat mască? Nu de alta, dar s-ar putea să nu mai fie medici suficienți care să te trateze pe tine. Sau asistente, care să îți schimbe pansamentele. Pentru că da, și ei mor din cauza Covid. Și mor tot mai mulți. Iar tu ce faci? Ah, nu vrei să porți mască, pentru că nu poți să respiri. Să mori tu?

 

PS Astăzi s-a anunțat că în București nu mai există niciun loc liber la ATI în spitalele dedicate tratării Covid-19.