HellO, WOrld!

A fost o vara cu adevarat de neuitat! Si asta pentru  ca am participat la o multime de evenimente dedicatei modei romanesti, iar colectiile tinerilor designeri descoperite in aceasta perioada chiar mi-au redat increderea in creativitatea si frumusetea acestei industrii. Iar unul din cele mai surprinzatoare si frumoase evenimente la care am participat ca invitat a fost Feeric Fashion Week, aflat la a 15-a sa editie. Imi doream de mult timp sa ajung la Sibiu, la prezentarile de moda organizate aici, pentru ca auzisem numai lucruri extraordinare despre ce inseamna Feeric. Si din fericire, in urma cu o luna s-au aliniat astrele si am putut sa vad live acest eveniment. Care, la aceasta editie, a facut un pas in fata si si-a indreptat atentia spre teme care preocupa intreaga lume mondiala a modei: sustenabilitatea si sustinerea tinerilor designeri. In plus, Feeric este primul Fashion Week international care s-a alaturat cauzei #FurFree, o initiativa a Human Society International.

Insa ceea ce este cu adevarat spectaculos la Feeric Fashion Week este modul in care sunt alese locatiile pentru prezentarile de moda. Sunt locuri cu totul neconventionale, iar pentru asta trebuie sa ii felicit din start pe organizatori, pentru ca este enorm de multa munca in spate astfel incat totul sa iasa perfect. Si asta chiar s-a intamplat la aceasta editie, a XV-a, a Feeric. Desi am avut prezentari la o cariera de piatra, in niste hale, pe scarile de incendiu ale Promenada Mall, dar si la parcarea supraetajata de acolo, intr-o fabrica de Paine (Boromir), pe o strada din centrul Sibiului, dar si la o ferma de cai. Asa cum o sa vedeti si in imaginile de mai jos, totul a aratat extraordinar.

Am selectat pentru voi imagini din prezentarile de moda, unde au fost prezenti nu doar designeri din Romania, dar si din Croatia, Serbia, Polonia, Moldova, Ucraina, Bulgaria, Grecia, Egipt etc. O sa regasiti si numele designerilor/scolilor de moda, sub fiecare fotografie.

Universitatea Aurel Vlaicu Arad – Ana Farîma-8

Ana Farima de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

New Bulgarian University-6

Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Arte si Design-16

Athens Fashion Club – Sophia Katsimicha-9

University of Arts in Belgrade-11

University of Arts in Belgrade-4

University of Arts in Belgrade-19

Cracow School of Art and Fashion Design-5

Cracow School of Art and Fashion Design-9

International Balkan University – Faculty of Art and Design-3

International Balkan University – Faculty of Art and Design-11

Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași – Alexandru Fediuc-6

Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași – Alexandru Fediuc-1

HOOLDRA-22

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-2

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-14

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-20

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-37

Ukrainian Fashion Education Group-10

Ukrainian Fashion Education Group-12

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-10

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-8

Universitatea de artă și design Cluj Napoca-13

De altfel, la Gala Feeric Fashion Week, din ultima seara, am ales sa port chiar o tinuta din colectia lui Dani Radu, de la UNArte Bucuresti. Dupa cum vedeti in fotografia de pe covorul rosu.

IMG_8767

Evident, si seara de Gala nu putea sa fie decat una super spectaculoasa. Aici aveti cateva din piesele si colectiile care mi-au placut.

Academia de muzică și arte plastice Chișinău-12

Academia de muzică și arte plastice Chișinău-3

Academia de muzică și arte plastice Chișinău-2

Academia de muzică și arte plastice Chișinău

Academia de muzică și arte plastice Chișinău-10

Faculty of Applied Arts, Helwan University-11

University of Zagreb, faculty of textile technology-13

University of Zagreb, faculty of textile technology-6

Seara s-a incheiat cu un recital al Alexandrei Ungureanu, pe care tare mult m-am bucurat nu doar ca am ascultat-o iarasi live, dar si ca ne-am revazut cu aceasta ocazie la Sibiu.

AMP_2559

Alexandra-2

De altfel, m-am revazut cu mai multi oameni dragi aici, iar pe unii am ajuns sa ii cunosc chiar aici, mai ales ca au fost si multi invitati – fotografi, stilisti, de la reviste sau site-uri de moda internationale.

CCP-143

AMP_7402

CCP-2

CCP-273

Chiar daca a trecut deja mai bine de o luna de atunci, Feeric ramane inca in amintirea mea cu multe momente memorabile. Si sincer, abia astept sa vad ce surprize vor mai pregati anul viitor, organizatorii de la Mitichi Foundation cu sprijinul Primariei Sibiu. Daca vreti sa aflati mai multe despre acest eveniment, puteti intra AICI, pe site-ul oficial.

Eu ma pregatesc deja pentru un nou eveniment de moda, de data asta intr-un alt oras, in care ma bucur ca voi reveni din nou. Dar, daca sunteti curiosi, o sa puteti afla mai multe daca ma urmariti pe Instagram. Ne revedem curand!

 

LOve,

O.

 

Fotografii de catwalk: Cornel Petrus

Fotografii de atmosfera: Calin Covaci, Adrian Murgea