HellO, WOrld!

 

Trebuie sa recunosc ca sunt un norocos. Altfel cum as putea sa imi explic faptul ca am fost invitat sa particip ca si Content Creator oficial al primei editii a Romanian Creative Week de la Iasi, primul mare eveniment organizat creativ organizat in Romania in 2021? Bine, aveti dreptate, am muncit destul de mult in ultimii 7 ani la acest blog, am participat la numeroase evenimente dedicate industriilor creative si am sustinut mereu designerii romani asa ca meritam pe drept sa fiu invitat. Insa, va spun, dupa aproape un an jumatate in care toate evenimentele mari au fost sistate, faptul ca am ajuns la Iasi pentru a participa la o asemenea reuniune a industriilor creative, mi s-a parut un miracol.

Organizat ca o continuare dupa mai bine de 10 ani a celebrelor Romanian Fashion Weeks, care luasera o pauza, RCW 21, realizat tot sub supravegherea atenta a Irinei Schrotter, a fost ca o gura uriasa de aer curat intr-o lume ce parea foarte aproape sa se sufoce din cauza pandemiei. Un eveniment urias, intr-un oras, Iasi, pe care m-am bucurat sa il descopar cu aceasta ocazie, unde m-am revazut cu atatia prieteni vechi si mi-am facut si o multime de prieteni noi, pentru ca, da, Iasiul nu are cum sa nu iti mearga la suflet.

Concentrat in jurul Romanian Fashion Week, cu o agenda de 3 zile de prezentari de moda pe un catwalk urias, amplasat in aer liber in parcul Palas, RCW 21 a inclus nenumarate expozitii de arta, proiectii de filme in cadrul Moldova Film Festival, discutii despre arhitectura, intalniri ale compozitorilor, ale scriitorilor, instalatii interactive amplasate in diferite colturi ale orasului, dar si un targ al designerilor de imbracaminte, gazduit de Palas Mall si sustinut de Unicredit Bank.

IMG_5725_Facetune_03-06-2021-09-59-55

Cu Noemi, proaspat aterizati la Iasi, dupa o cursa Tarom

IMG_5747

Expozitia RFW21, din atriumul Palatului Culturii, a reunit piese ale unora din cele mai cunoscuti designeri romani, dar si ale unor tineri designeri ce vor fi prezenti cu prezentari in cadrul Romanian Fashion Week. Expozitie curatoriata de Ovidiu Buta si Lucian Broscatean.

IMG_6414

IMG_5765

O parte din kitul de bun venit la RCW21.

IMG_5758

Ovidiu Muresanu Creative

Alaturi de tinuta compusa de Lucian Broscatean si Monom pentru Expozita RFW21

Cum s-au intamplat enorm de multe lucruri in cele 5 zile pe care le-am petrecut la Iasi, am decis sa las fotografiile sa vorbeasca in aceasta postare de pe blog, mai ales ca voi aloca o postare separata prezentarilor de moda preferate de la Romanian Fashion Week, si o alta postare va fi dedicata expozitiilor de arta pe care am avut bucuria sa le vad la Iasi. Ca atare va las sa savurati fotografii din backstage-ul prezentarilor de moda, mai multe imagini cu Noemi Meilman si Diana Cosmin, cu care am format un trio formidabil la acest eveniment, momente surprinse la restaurantul ce ne-a devenit favorit pe perioada sederii la Iasi (e vorba de Miraval Palas), fotografii din peregrinarile noastre prin centrul Iasiului sau de la House of Influencers, amenajata in curtea interioara a Palatului Culturii, amenajata si ea, spectaculos.

Romanian Creative Week Ovidiu Muresanu

Cu Noemi si Diana explorand orasul.

IMG_5737

Collective Creative, targul designerilor gazduit de Palas Mall pe perioada RCW21, isi astepta joi expozantii. Powered by Unicredit Bank.

CB6668BA-1881-48C7-99AF-3CA2E39BAAAB

Cu Noemi, la pranzul nostru tarziu traditional deja de la Miraval, si cu un pahar de vin Nori de Vara de la crama Strunga. Cheers!

IMG_6466

Ovidiu Muresanu Creative

With the one and only, the Master of Ceremony, Ovidiu Buta.

Ovidiu Muresanu Creative

First row.

Romanian Creative Week Ovidiu Muresanu

Cu Andreea Berecleanu si Ileana Badiu la brunchul de la House of Influencers.

IMG_6649

Flore Diana si Lucian Broscatean inaintea prezentarii Chic Utility, in backstage.

nll

IMG_6418

Alexandru Abagiu, tot in backstage, intr-un masterclass Lancome.

Ovidiu Muresanu Creative

Aici cu Diana Cosmin, acoperiti cu pelerinele puse la dispozitie de organizatori, in singura seara in care a plouat la Iasi.

Creative Ovidiu Muresanu

Detaliu cu esarfa semnata de Irina Schrotter, din noua colectie prezentata la RFW21.

IMG_6643

Alta scena din backstage, de data aceasta inaintea prezentarii colectiei Luna Nera, semnata de Tudor Halatiu.

IMG_6055

Pauza intre prezentari, cu Ana Morodan si Noemi Meilman.

IMG_5891

Tot in cadrul RCW21 a fost lansat si primul NFT dedicat unui sportiv, un colier dedicat Nadiei Comaneci la implinirea a 45 de ani de la primele note de 10 din gimnastica, pe care le-a primit la Olimpiada de la Montreal. Alcatuit din 10 piese, el a fost realizat de un colectiv format din Irina Schrotter- designer, Vlad Țenu, arhitect, Andrei Cozlac – artist vizual si Andrei Dănilă – ITst.

c2916300-fbbf-4815-9e35-efe8698b79e3

10B7A487-26FC-4061-AB2B-5B305DBFEFBC

Cu Noemi, la Masterclass-ul Lancome.

IMG_6470

Alta scena din backstage, de data aceasta inaintea prezentarii Ioana Ciolacu.

Romanian Creative Week Ovidiu Muresanu

Sper ca v-a facut placere sa urmariti albumul meu de fotografii de la Romanian Creative Week, pentru ca m-am simtit intr-adevar extraordinar la Iasi, si promit sa revin curand cu celelalte postari dedicate modei si artelor plastice.

 

LOve,

O.