HellO, WOrld!

 

Mi-am dorit tare mult sa ajung aici! Vremea era incredibila, iar din Madrid faci nu mai mult de 30 de minute, cu trenul rapid, pana in Segovia, un oras pitoresc ce arata ca in cartile postale. E faimos pentru apeductul construit de romani, dar si pentru Alcazar de Segovia, ce a fost folosit de Disney ca model pentru faimosul castel din povestea Cenusaresei. In plus, centrul vechi al orasului este inclus in Patrimoniul UNESCO inca din 1985, asa ca o vizita de o zi in acest oras chiar merita.

Eu am plecat cu trenul din gara Madrid Chamartin, cu biletul rezervat online AICI. A costat, dus-intors, circa 30 de Euro. Din gara Segovia, care este destul de departe de centrul orasului, puteti lua un autobuz, cu biletul care costa 2 Euro, si care o sa va lase fix in fata apeductului, in aproximativ 20 de minute. Daca nu vreti sa calatoriti cu autobuzul, sau sunteti mai multi si aveti bagaje, un taxi costa 8 Euro, tot pana in centrul Segoviei, langa apeduct.

Ovidiu Muresanu Segovia 6

Ovidiu Muresanu Segovia 5

Ovidiu Muresanu Segovia

Se pare ca apeductul a fost contruit in perioada imparatilor Domitian, Nerva si Traian, pentru ca nu exista o atestare documentara clara a finalizarii lui. Initial aducea apa in oras de la o departare de circa 15 kilometri si a functionat asa pana in secolul al 17-lea. Am ramas la propriu cu gura cascata cand l-am vazut, pentru ca vezi mai rar o constructie veche de 2000 de ani care sa arate atat de bine! Este incredibil de spectaculos si bine intretinut, asa ca daca ajungeti in Segovia sunt sigur ca o sa doriti sa va fotografiati cu el. Si aveti posibilitatea sa il vedeti si de sus, daca urcati pe scarile ce sunt pozitionate in dreapta apeductului, de unde aveti un view wow asupra apeductului dar si a orasului vechi.

Ovidiu Muresanu Segovia 2

Ovidiu Muresanu Segovia 7

Eu va recomand sa ajungeti aici cat mai dimineata, pentru ca apoi locul se aglomereaza destul de mult cu grupuri de turisti veniti din toate colturile lumii (evident, asiaticii sunt cei mai multi). Apoi, dupa ce va incheiati sesiunea de fotografii, puteti sa va indreptati spre orasul vechi, unde gasiti o multime de stradute pitoresti pe care se afla terase si restaurante mici, dar si magazine de suveniruri. Dar despre toate astea o sa va povestesc in curand.

 

LOve,

O.

 

Photography:  Tiberiu Capudean
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Tshirt & Trousers from Topman Romania Summer collection (available in Topshop Topman shop in Bucuresti Mall), Dior sunglasses, Bensimon sneakers.